Τι χρειαζόμαστε:
Για το χοιρινό:
- 1 με 1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι (χωρίς κόκαλο)
- 125 γραμμάρια βούτυρο (τύπου Κέρκυρας)
- 4 - 5 σκελίδες σκόρδο (μπορείτε να βάλετε και παραπάνω ανάλογα τα γούστα σας)
- 2 κ. σούπας αλάτι
- 2 κ. σούπας πιπέρι
- 2 κ. σούπας κορν φλάουρ
- 1 σφηνακοπότηρο λευκό κρασί
Πως το κάνουμε:
- Πλένουμε το μπούτι και το αφήνουμε λίγο να στεγνώσει
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο με μαχαίρι και όχι με το μούλτι. Ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο με το πιπέρι και το αλάτι σε ένα πιατάκι.
- Παίρνουμε το μπούτι μας και αρχίζουμε να κάνουμε τρύπες βαθιά με ένα μυτερό μαχαίρι και να τοποθετούμε μέσα λίγο από το μίγμα κάθε φορά. Πρέπει να έχουμε κάνει την ίδια διαδικασία σε όλη την επιφάνεια του κρέατος μπρος και πίσω. (Είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά αξίζει!)
- Στη συνέχεια βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί (όχι να κάψει) μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά.
- Έπειτα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και το αφήνουμε να ψηθεί. Το γυρίζουμε ανά διαστήματα για να ψηθεί και από τις δύο μεριές. Θέλει γύρω στη μία ώρα και κάτι ψήσιμο για να πιει το νερό ανάλογα το κρέας και πόσο μαλακό είναι. Ελέγχεται με ένα πιρούνι αν έχει ψηθεί αλλιώς προσθέτετε κι άλλο νερό.
- Μόλις ψηθεί και μαλακώσει το αφαιρείτε από την κατσαρόλα για να φτιάξετε τη σάλτσα. Στο ζουμάκι που έχει μείνει προσθέτετε το κρασί και το κορν φλάουρ αφού πρώτα το έχετε διαλύσει καλά μέσα σε λίγο νερό. Δοκιμάζετε την ποσότητα του αλατιού και προσθέτετε και άλλο αν χρειάζεται καθώς και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Περιχύνετε πάνω στο κρέας. Έτοιμο!!
- Μπορείτε να το συνοδέψετε με πατατούλες φούρνου ή τηγανητές, πουρέ ή και ρυζάκι!