Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η απίθανη βασιλόπιτα του Παρλιάρου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. αμύγδαλο αλεσμένο
  • 125 γρ. φιστίκι αιγίνης αλεσμένο
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • 300 γρ. ξερά φρούτα ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. αμαρέτο

Πως το κάνουμε:

  1. Μουσκεύουμε τα ξερά φρούτα μέσα στο αμαρέτο.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς μέχρι να φουσκώσουν.
  3. Λιώνουμε τα ξερά φρούτα μαζί με το αμαρετο και το ρίχνουμε στο μίγμα συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν ανακατευοντας συνεχώς.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί τοποθετούμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...