Η απίθανη βασιλόπιτα του Παρλιάρου
Τι χρειαζόμαστε:
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 125 γρ. αμύγδαλο αλεσμένο
- 125 γρ. φιστίκι αιγίνης αλεσμένο
- 6 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ μπέικιν
- 300 γρ. ξερά φρούτα ψιλοκομμένα
- 200 γρ. αμαρέτο
Πως το κάνουμε:
- Μουσκεύουμε τα ξερά φρούτα μέσα στο αμαρέτο.
- Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς μέχρι να φουσκώσουν.
- Λιώνουμε τα ξερά φρούτα μαζί με το αμαρετο και το ρίχνουμε στο μίγμα συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα.
- Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν ανακατευοντας συνεχώς.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί τοποθετούμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου