Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ηλεκτρονικο τσιγαρο..Να το δοκιμασω τελικα;;;

20111224 173505 Αθώο ή ένοχο το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

«Θέλω να κόψω το τσιγάρο. Τον τελευταίο καιρό πειραματίστηκα με το ηλεκτρονικό και άρχισα ομολογουμένως να μην έχω πια ανάγκη τα πακέτα της εξάρτησής μου. Ομως άκουσα ότι και το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι επικίνδυνο για την υγεία. Πάντως, είναι αλήθεια ότι γλίτωσα την πίσσα, το διοξείδιο του άνθρακα και τη βρόμα της τσιγαρίλας. Μπορώ πλέον να καπνίζω στο γραφείο, το σινεμά και το αυτοκίνητο» γράφει ο κ. Ανδρέας Δημητρίου.



ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΣΧΗΜΑΙΝΟΥΝ




 ΓΛΕΙΦΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΑΣ;
Πολλές γυναίκες συνηθίζουν να γλείφουν τα χείλη τους. Το σάλιο όμως τα αφυδατώνει, προκαλώντας σκασίματα αλλά και σοβαρότερες καταστάσεις, όπως έντονο ερεθισμό ή ακόμα και πληγές.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ : Να ενυδατώνετε πολύ καλά και συχνά τα χείλη σας με ένα κατάλληλο προϊόν. Επίσης, να φοράτε κραγιόν-κατά προτίμηση έγχρωμο-επείδη τόσο η γεύση του όσο και η πιθανότητα να λερωθείτε θα σας αποτρέπουν να τα γλείθετε.

    ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ;
Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει σπάσει σπυράκι με πύον ή να μην έχει επιχειρήσει να αφαιρέσει μαύρα στίγματα μόνη της. Δυστυχώς όμως, αυτή η συνήθεια μπορεί να βλάψει την εμφάνιση της επιδερμίδας. Μπορεί να προκύψει φλεγμονές, οπότε το σπυράκι θα μεγαλώσει και θα φανεί πολύ χειρότερα απο πριν. Δεν αποκλείεται να προκληθεί σημάδι που δεν θα υποχωρεί εύκολα –ή ακόμα και ουλή.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ:  Να χρησιμοποιείτε ένα concealer σε στικ που περιέχει ουσίες ενάντια στα σπυράκια , ώστε να καλύπτει την ατέλεια στη στιγμή και να δρα θεραπευτηκά. Εναλλακτίκα, μπορείτε να προμηθεύετε μία λοσιόν για τοπική χρήση που αντιμετωπίζει τα σπυράκια. Χρησιμοποιήστε την απο την πρώτη στιγμή που θα εμφανιστεί ένα σπυράκι με πύον, και σε δύο μέρες θα έχει μειωθεί αισθητά.

 

 ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΕ UP;
Μέγα λάθος! Το δέρμα μας είναι ζωντανός ιστός που αναπνέει και τρέφεται, ενώ η διεργασία ανανέωσης των κυττάρων του γίνεται κυρίως τη νύχτα. Αν λοιπόν <ασφυκτιά> από make up και άλλους ρύπους, ελαττώνεται η κυτταρίκη ανάπλαση και παράλληλα διαταράσσεται το PH της επιδερμίδας.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ:Να καθαρίζετε καλά την επιδερμίδα σας –κάθε βράδυ πριν τον ύπνο –χρησιμοποιώντας ένα προϊόν που ταιριάζει στν τύπο της. Προσέξτε όμως, ό,τι προϊόν και αν είναι αυτό , να το ξεπλένετε με άφθονο νερό. Μην αφήνετε πάνω στην επιδερμίδα σας υπολλείματα καθαριστικού προϊόντος. Μπορείτε μάλιστα, για πιο ενισχυμένη φροντίδα, να χρησιμοποιείτε ιαματικό νερό σε σπρέι ή νερό, που έχετε βράσει προηγουμένως και έχετε αφήσει να κρυώσει καλά.

 ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ;
Με το πέρασμα του χρόνου κάποιοι εμφανίζουν στη μία ή στην άλλη άκρη του μετώπου τους  κάθετες ρυτίδες, που δείχνουν και την προτίμησή τους να κοιμούνται στο πλάι από τη συγκεκριμένη πλευρά. Αυτό έχει παρατηρηθεί  κύριως στους  άνδρες, αλλά και στις γυναίκες. Είναι γεγονός ότι το <<τσαλάκωμα>> της επιδερμίδας μας στον ύπνο δεν είναι ό,τι καλύτερο.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ:Nα αλλάξετε συνήθεια και να κοιμάστε περισσότερο ανάσκελα.

ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ;
Μην υποτιμάτε τον ύπνο. Είναι από τις πρώτες φροντίδες ομορφιάς. Επιπλέον, οι συνέπειες από τις αϋπνίες  - ή από την έλλειψη ύπνου – φαίνονται αμέσως και αργότερα. Ο ύπνος συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ: Να κοιμάστε  τουλάχιστον 6 εώς 8 ώρες τη νύχτα και, αν είστε άνω των 35 ετών, να χρησιμοποιείτε πρίν τον ύπνο μια κρέμα νυκτός σε καθαρό δέρμα. Να έχετε υπόψη σας ότι οι επιστήμονες που υποστηρίζουν τη θεωρία της χρονοβιολογίας λένε ότι το υψηλότερο επίπεδο πολλαπλασιασμού των κυττάρων του δέρματος κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι γύρω στη 1.00 το πρωί.

 ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ;

Ο καλλωπισμός των μαλλιών είναι για αρκετές γυναίκες <<φροντίδες καταστροφής>>, όσο και αν ακούγετε αυτό οξύμωρο! Καθημερινό πιστολάκι προϊόντα styling, πολύ συχνές  βαφές ή ξάνοιγμα του χρώματος μπορούν να κατασρέψουν την ποιότητα των μαλλιών. Επιπλέον, αν συνηθίζετε να δένετε τα μαλλιά σας σφιχτά πίσω, μπορεί να παρουσιάσετε στο πέρασμα του χρόνου αραίωση, αλλά και να δείτε τις τρίχες να σπάνε.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ: Να κάνετε βαφή κάθε ενάμιση εώς δύο μήνες. Αυτό μπορεί βέβαια να γίνει εάν έχετε ένα χρώμα κοντά στο φυσικό σας, ώστε η ρίζα να μην φαίνεται έντονα. Να χρησιμοποιείτε πάντα πρίν το πιστολάκι –σε βρεγμένα μαλλιά- ένα προϊόν που προστατεύει τα μαλλιά. Να αποφεύγετε όσο μπορείτε το πιστολάκι σε στεγνά μαλλία που έχουν πάνω τους προϊόντα styling. Να μαζεύετε –αν θέλετε- τα μαλλία σας πολύ χαλαρά πίσω και κάτω με ένα μαλακό πανάκι. Να κουρεύετε κάθε ενάμιση μήνα τις άκρες  των μαλλιών σας και –βέβαια- να εφαρμόζετε μία φορά την εβδομάδα μία θρεπτική μάσκα.

ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ;
Δυστυχώς, δεν είναι πάντα έυκολο να αντισταθούμε σε λιχουδιές, ενώ οι σύγχρονοι ρυθμοί έχουν εξαναγκάσει τις περισσότερες  γυναίκες να εργάζονται με τέτοιους ρυθμούς, ώστε να μην προλαβαίνουν να επισκευτούν το κοντινό γυμναστήριο. Ωστόσο, τα παραπανίσια κιλά, το τοπικό πάχος, η κυτταρίτιδα, αλλά και η ποιότητα του δέρματος μας εξαρτώνται άμεσα από τη  διατροφή μας και από την άσκηση.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ: Μία διατροφή πιο πλούσια σε ωμά λαχανικά και φρούτα εποχής. Περιορίστε ζωικά λιπαρά, γλυκά και αλκοόλ και καταναλώστε άφθονο νερό και φυσικούς χύμους προσπαθήστε να βάλετε την κίνηση όσο το δυνατόν περισσότερο στη ζωή σας. Επιδιώξτε να ασκείστε όσο το δυνατόν περισσότερο κατα υη διάρκεια της ημέρας π.χ. κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού , περπατώντας  με γοργό βήμα για το γραφείο, ανεβαίνοντας  σκάλες κτλ. Να θυμάστε, επίσης, ότι το γρήγορο βάδισμα γαι 15-30 λεπτά είναι μία πολύ καλή άσκηση για τις γυναίκες. Αν είναι εφικτό, υιοθετήστε αυτή  τη συνήθεια τρείς φορές την εβδομάδα.

 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΆ ΜΑΖΙ;
Δεν είναι λίγες οι γυναίκες  που υπερβάλλουν με τη χρήση των καλλυντικών. Ξυπνουν το πρωί και, πριν βγούν απο το σπίτι τους φορούν, για παράδειγμα, αντιγηραντική ή ενυδατική κρέμα από πάνω από αντιηλιακό και από πάνω make up, ίσως και πούδρα. Η επίδραση όμως τόσων καλλυντικών μαζί δεν ωφελεί το δέρμα.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ:Να φοράτε τους χειμερινούς μήνες μία κρέμα με SPF και χρώμα. Τους μήνες με πιο έντονη ηλιοφάνεια –χρησιμοποιώντας  το πρωί αντιηλιακό- το δέρμα σας δεν χρειάζετε τίποτε άλλο. Μπορείτε μάλιστα να επιλέξετε αντιηλιακό με χρώμα, αλλιώς χρησιμοποιήστε και μία πούδρα.

το διαβασαμε :kassandra






βοτανα..ανακαλυψτε τα!


βαλσαμόχορτο -το βάλσαμο του σώματός μας και της ψυχής μας


για το Διοσκουρίδη ήταν:
διουρητικό...
εμμηναγωγό...
αντιπυρετικό...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...