Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

το ρητο της ημερας!


Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει.

To ξυδι και οι πολλες χρησεις του

Το ξυδι και οι πολλες χρησεις του

- Για να εξαφανιστούν τα άλατα απο τις κατσαρόλες βραστε μεσα νερο με ξίδι. 

- Αν πλένετε στο χέρι τότε προσθέστε στο νερό που ξεβγαζετε τα ρούχα μια κουταλία ξίδι. Θα εξαφανιστεί κάθε υπόλοιπο από το σαπούνι.

- Βάλτε μια κουταλίτσα ξίδι στο λάδι που θα τηγανίσετε η στην φριτέζα. Τα φαγητά θα αποροφίσουν λιγότερο λάδι και θα γίνουν ελαφρύτερα. 


- Για να μην ξεθωριάσουν τα μαύρα ή τα σκούρα μπλε ρούχα σας ρίξτε λίγες σταγόνες ξίδι στο νερό που τα πλένετε , σε αυτην την περίπτωση θέλει λίγες σταγόνες και με προσοχή !!!

- Χρησιμοποιηστε ξίδι στην καφετιερα η στο ηλκεκτρικό σίδερο για να καθαρίσετε τα άλατα βάλτε λιγο νερο και ξίδι και αφίστε την συσκευη να δουλέψει, επαναλάβετε την διαδικασία άλλες δυο φορες με σκετο καθαρο νερο για να φυγει κάθε υπόλειμα ξιδιού. 

- Το καλύτερο μέσο ν´αντικαταστήσει χλωριούχα απορρυπαντικά, δοκιμάστε το και στον καθαρισμό των ειδών υγιεινής και πλακιδίων. Επισης στον βραστηρα το χειμωνα παλι για τα αλατα... 

- Σε εφηβική ηλικία το ξέβγαλμα με ξύδι (ή λεμόνι) εκανε πιο φωτεινές τις ξανθιές (φυσικές) ανταύγειες (στα μειονεκτήματα είναι οτι μυρίζεις σα σαλάτα...)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...