Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού!


ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού!
Η δύναμη της ψυχής τους, μεγάλη. Γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, δεν διστάζουν να μιλήσουν για το πρόβλημά τους στην κάμερα, με έναν και μόνο σκοπό. Να αφυπνίσουν όλες τις γυναίκες και να στείλουν το μήνυμα της πρόληψης.
Η οργάνωση «Άλμα Ζωής» πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης, στο πλαίσιο της οποίας πρόσφατα ντύθηκαν στα ροζ μνημεία της χώρας μας, όπως ο Λευκός Πύργος, η Καμάρα και η πλατεία Αριστοτέλους.


Πέδιλα με καλσόν: η νέα τάση


Πέδιλα με καλσόν: η νέα τάση
Και όμως, αυτό που για χρόνια θεωρούνταν μεγάλο στιλιστικό λάθος είναι πλέον ένα από τα στιλιστικά μυστικά των πιο καλοντυμένων γυναικών και των trendsetters. Ποιο είναι αυτό; Τα πέδιλα φορεμένα το χειμώνα με καλσόν.
Μπορεί να σας φαίνεται κιτς ο συνδυασμός αλλά γρήγορα θα αναθεωρήσετε.













Όταν λέμε πέδιλα με καλσόν δεν εννοούμε φυσικά οποιαδήποτε πέδιλα με οποιοδήποτε καλσόν.Τα πέδιλα πρέπει να έχουν μια δόση chunky χαρακτήρα και το καλσόν οφείλει να είναι χοντρό, δηλαδή το γνωστό οπάκ ή αδιαφανές. Όσο λιγότερο φαίνεται το δέρμα μέσα από το καλσόν τόσο το καλύτερο.
Και μπορεί βέβαια η Olivia στις φωτογραφίες να έχει συνδυάσει μαύρα πέδιλα με μαύρο καλσόν αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι κι εσείς θα πρέπει να περιοριστείτε. Ένα ζευγάρι animal print πέδιλα ή ένα στα χρώματα που κυριαρχούν αυτή τη σεζόν (μωβ, κόκκινο, μουσταρδί, πράσινο) είναι απόλυτα επίκαιρο και μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός 100% stylish αποτελέσματος.
Εννοείται φυσικά ότι η επιλογή του χρώματος θα πρέπει να γίνει με γνώμονα τα ρούχα που έχετε ήδη στην γκαρνταρόμπα σας. H τάση ενδείκνυται για συνδυασμό με φορέματα, φούστες και ψηλόμεσα χειμερινά shorts, ενώ καλύτερα να αποφύγετε τα παντελόνια και τα μακριά φορέματα.Για τέλειο χειμερινό boho look θα φορέσετε τα πέδιλα με ένα χοντρό, μάλλινο καλσόν και θα τα συνδυάσετε με ένα μακρύ γούνινο γιλέκο με μια ζώνη για να δίνει το εφέ της λεπτής μέσης.













Διάφανα ζώα…!



Σας παρουσιάζουμε κάποια από τα πιο περίεργα ζώα του κόσμου. Είναι σπάνια αλλά πραγματικά.
Ο διάφανος βάτραχος
Ο γυάλινος βάτραχος όπως ονομάζεται, ανήκει στην οικογένεια Centrolenidae. Το πάνω μέρος του σώματός τουείναι χρωματισμένο πράσινο, όπως και των πιο πολλών βατράχων. Στο κοιλιακό του μέρος ωστόσο, το δέρμα είναι διάφανο, με αποτέλεσμα η καρδιά, το συκώτι και τα άλλα εσωτερικά όργανα να είναι ορατά.
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by Heidi and Hans-Jurgen Koch
Το ψάρι με το διάφανο κεφάλι
Το ψάρι με την περίεργη εμφάνιση ονομάζεται Barreleye (Macropinna microstoma) και ζει σε μεγάλη βάθη. Τα μάτια του βρίσκονται μέσα στο διάφανο κεφάλι του προστατευμένα από ειδικό υγρό και έχουν τη δυνατότητα περιστροφής καθώς το ψάρι αναζητά τροφή. Οι δύο κηλίδες πάνω από το στόμα είναι όργανα αντίστοιχα των ανθρώπινων ρουθουνιών.
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by MBARI
Η πεταλούδα με τα διάφανα φτερά
Η πεταλούδα Greta Oto είναι αρκετά κοινή στις περιοχές της κεντρικής Αμερικής. Οι μεμβράνες των φτερών της είναι διάφανες και μοιάζουν σαν να είναι φτιαγμένες από γυαλί.
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by Hemmy
Το διάφανο καλαμάρι
Το Teuthowenia pellucida ζει στους ωκεανούς του νότιου ημισφαιρίου. Ολόκληρο το σώμα του είναι διάφανο. Αποτελεί αγαπημένη λεία πολλών θηρευτών όπως η φάλαινα και κάποια είδη θαλασσοπουλιών.
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by Peter Batson
Το διάφανο ψάρι – ζέβρα
Το συγκεκριμένο ψάρι δημιουργήθηκε από επιστήμονες το 2008, με σκοπό να βοηθήσει στην μελέτη διάφορων ασθενειών όπως ο καρκίνος. Το διάφανο δέρμα του επιτρέπει στους ειδικούς την παρακολούθηση διεργασιών όπως η ανάπτυξη των όγκων στα εσωτερικά όργανα ενός ζωντανού οργανισμού.
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by LS
Η διάφανη μέδουσα
Οι μέδουσες είναι πολύ κοινές στη θάλασσα. Κάποιες από αυτές, όπως το γένος Arctapodema που απεικονίζεται, έχουν σώμα τόσο διάφανο που είναι σχεδόν αόρατες.
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by Bill Curtsinger
Το ψάρι με το διάφανο αίμα
Το ψάρι των πάγων όπως αποκαλείται ανήκει στην οικογένεια Channichthyidae και ζει στα παγωμένα νερά κοντά στην Ανταρκτική. Το αίμα του είναι διάφανο, εξαιτίας της απουσίας αιμογλοβίνης, μιας ουσίας που μεταξύ άλλων δίνει το κόκκινο χρώμα στο αίμα.
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by uwe kils
Το διάφανο αμφίποδο
Το ασυνήθιστο αυτό ζώο είναι ένα από τα πολλά νέα είδη που ανακαλύφτηκαν πρόσφατα σε μεγάλο βάθος στον Βόρειο Ατλαντικό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το διάφανο σώμα του ζώου αυτού που μοιάζει με γαρίδα, είναι αποτέλεσμα της εξελικτικής διαδικασίας. Βοηθάει τα ζώα να δένουν με το περιβάλλον τους και να αποφεύγουν τον εντοπισμό από θηρευτές.
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by David Shale
Η διάφανη σάλπα
Η σάλπα είναι ένα είδος ψαριού με βαρελόμορφο σχήμα, που θυμίζει τη μέδουσα λόγω του διάφανου σώματός της. Τρέφεται με φυτοπλαγκτόν και έχει μήκος που κυμαίνεται από 1  εώς 10 εκατοστά.
perierga.gr - Διάφανα ζώαPhoto by DM

perierga

Το χρώμα των μαλλιών αποκαλύπτει την προσωπικότητα


Το χρώμα των μαλλιών αποκαλύπτει την προσωπικότητα
Το χρώμα των μαλλιών σας είναι πολύ σημαντικό για τη συνολικότερη εικόνα σας και είναι ένα από τα πρώτα που παρατηρεί κάποιος πάνω σας.
Μάθετε, λοιπόν, τι φανερώνει το χρώμα των μαλλιών σας στους άλλους και σκιαγραφήστε την προσωπικότητα των άλλων ανθρώπων μέσα από το χρώμα των μαλλιών τους!
Ξανθό: Το ξανθό χρώμα μαλλιών δηλώνει πως είστε άνετη, λαμπερή και σέξι. Δεν έχετε καμία ανάγκη να επηρεαστείτε από τα σχόλια των διπλανών και χαράσσετε αρκετές φορές δική σας πορεία.

9 τροποι για να ξεπερασεις το χωρισμο σας

Ξυπνάς το πρωί. Θέλει ακριβώς τρία δευτερόλεπτα για να συνειδητοποιήσεις πως είναι αλήθεια, εκείνος είναι πλέον παρελθόν, έχετε χωρίσει. Και βουρκώνουν τα μάτια και αρχίζει το κλάμα και δε θες να σηκωθείς από το κρεβάτι. Είναι γεγονός, μαγική συνταγή για να ξεπεράσεις στιγμιαία τον πόνο δεν υπάρχει. Μόνο κάποια "κόλπα" που μπορείς να εφαρμόσεις για να πονάς λιγότερο και να επανέλθεις στα φυσιολογικά σου πλαίσια γρηγορότερα. Δεν πρέπει να ξεχάσεις ότι δυστυχώς μόνο ο χρόνος θα σε θεραπεύσει απόλυτα και οπωσδήποτε θα βιώσεις το πένθος της απώλειας της σχέσης σου ό,τι και να κάνεις. Πολλοί συγκρίνουν το χωρισμό με ένα μικρό θάνατο. Αλλάζει η ζωή σου, η καθημερινότητά σου και φυσικά η προοπτική του μέλλοντός σου, όσα φαντάστηκες πως θα κάνεις πρέπει να τα ξεριζώσεις και να τα αναπροσαρμόσεις. Αυτό είναι αναμφισβήτητα πολύ σκληρό κι επίπονο. Βέβαια, υπάρχουν κάποια βήματα για να φτάσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε φυσιολογικά επίπεδα και να πάψει να σε στοιχειώνει η σκέψη του. Ιδού:
1) Φέρε όλες τις αναμνήσεις στο μυαλό σου όσο κι αν σε πονάει αυτό. Βάλε ένα ποτήρι κρασί, δες παλιές φωτογραφίες, άκου το αγαπημένο σας τραγούδι. Κλάψε και βγάλε από μέσα σου όλο τον πόνο που κρύβεις. Αναλογίσου τι έφταιξε και ποια ήταν η δική σου ευθύνη στο όλο θέμα. Αν ας πούμε υπήρξε απιστία από την πλευρά του, η πληγή σου είναι μεγαλύτερη. Είναι βασικό να περάσεις αυτό το στάδιο για να μη σου μείνουν απωθημένα που θα κουβαλάς για πολύ περισσότερο καιρό. Φαινομενικά είναι πιο ανώδυνο να τα μπλοκάρεις όλα απ' έξω, σαν να μην έγιναν ποτέ, αλλά πίστεψέ με θα σου βγουν στην πορεία και πολύ πιο βαριά απ' όσο θα ήθελες.

2) Σκέψου όλα τα αρνητικά του πρώην συντρόφου σου και της σχέσης σου μαζί του. Το μυαλό έχει την τάση να θυμάται μόνο τα καλά και να λησμονεί τις κακές αναμνήσεις. Συλλογίσου όλα όσα σε εκνέυριζαν πάνω του και τους καβγάδες που είχατε κάνει γι' αυτά. Δέξου τον πόνο σου αλλά αναγνώρισε πως η ζωή σου θα είναι καλύτερη από δω και μπρός.
3) Οπωσδήποτε πρέπει να ξεκόψεις μαζί του οριστικά και αμετάκλητα. Πόλλοι λένε "να μείνουμε φίλοι" αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να το εφαρμόσει αυτός που χωρίζει και όχι ο χωρισμένος. Κακά τα ψέμματα, η επαφή σου μαζί του απλά θα τροφοδοτεί ελπίδες επανένωσης και θα φέρνει στο μυαλό σου συνέχεια  αναμνήσεις από την παλιά σας ζωή. Όσο κι αν νομίζεις πως τον αγαπάς και πως θες να μαθαίνεις νέα του,βάλε τον εαυτό σου προτεραιότητα. Σε καμία περίπτωση μην πηγαίνεις σε μέρη που πηγαίνατε μαζί ή που μπορείς να τον πετύχεις. Στην τελική πάρτο εγωιστικά: γιατί να τα χει όλα; Σε χώρισε; Άστον να σε χάσει εντελώς. Ειδάλλως τον διευκολύνεις να σε ξεπεράσει. 

4) Μην καταφύγεις στις αυτοκατηγορίες ή σε σκέψεις πως έχασες το χρόνο σου. Όσο ήσουν μαζί του κάποιος λόγος θα υπήρχε, σωστός για εσένα τη δεδομένη στιγμή. Μην υποχωρείς σε αυτά που ψάχνεις και χρειάζεσαι, αναθεώρησε τους στόχους σου, αλλά παράλληλα προσπάθησε να αναγνωρίσεις και να επεξεργαστείς το θυμό σου.

5) Στηρίξου στους φίλους σου και σε όσους σε αγαπούν. Μίλα για το βίωμά σου και συζήτα τον πόνο σου. Όσο ακούς τον εαυτό σου να μιλάει, τόσο θα συνειδητοποιείς και συ κάποιες αλήθειες. Από την άλλη, απόφυγε τελείως άτομα με επικριτική στάση απέναντί σου ή που έχουν το στιλάκι "έχω-επιτυχημένη-σχέση-ενώ-εσύ-είσαι-μια-άσχετη" διότι μόνο κακό θα σου κάνουν. Δικαιούσαι να είσαι με αυτούς που σε ανεβάζουν. Οι υπόλοιποι ας πάνε στο δικαστήριο να κάνουν καριέρα δικαστή.

6) Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σου μεταφέρει νέα του. Απλά θα ταράζεσαι χωρίς λόγο και θα αναρωτιέσαι για το πως νιώθει, πλέκοντας παράλληλα διακόσια σενάρια. Αν σου πουν πως ήταν χάλια θα αρχίσεις να ελπίζεις πως θα γυρίσει πίσω, αν σου πουν πως ήταν γελαστός κι ωραίος θα πέσεις στα τάρταρα γιατί σε έχει γραμμένη. Άγνοια λοιπόν... ωστόσο αν σε πετύχει κάποιος δικός του, οπωσδήποτε θα το παίξεις cool και άνετη και δε θα ρωτήσεις τίποτα για αυτόν. Και αν επιχειρήσουν να σου πούνε από μόνοι τους...τα 'παμε!

7) Ξεφορτώσου ό,τι σου θυμίζει εκείνον! Δώρα, φωτογραφίες, κοσμήματα, μηνύματα αποθηκευμένα κτλ κτλ κτλ. Πώς υποτίθεται δηλαδή πως θα τον ξεπεράσεις άμα κάθε τρεις και λίγο το μάτι σου πέφτει σε κάτι βιωματικά φορτισμένο; Άμα σου είναι δύσκολο να τα ξεφορτωθείς οριστικά, τουλάχιστον βάλτα σε ένα κιβώτιο και μετά βουρ στην αποθήκη. Φτάνει να μη τα βλέπεις εσύ! 

8) Ξεκίνα ένα hobby και κατά προτίμηση κάτι που περιλαμβάνει σωματική άσκηση - ίσως χορό; Θα σου διώξει τη θλίψη και θα σε αναγκάσει να ασχοληθείς με κατι άλλο πλην του ότι χώρισες. Ντάντεψε τον εαυτό σου με όποιο τρόπο μπορείς. Φάε το αγαπημένο σου φαγητό, δες τις ταινίες που σου αρέσουν και ακόμη καλύτερα κάνε όλα όσα δεν μπρούσες να κάνεις για x λόγους μαζί του.

9) Τέλος το κρίσιμο ερώτημα: να βγεις ραντεβού ή όχι; Υπάρχουν αυτοί που θα σου πουν πως πρέπει να περιμένεις αρκετά μέχρι να ξανακάνεις σχέση και υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο έρωτας με έρωτα περνάει.Αλλα πρέπει να προσέχεις να μην αρπαχτείς από τον επόμενο και στηρίξεις υπερβολικά τις ελπίδες σου σε αυτόν, διότι άμα δε βγει όπως θα ήθελες, ο πρώην σου θα σου φαντάζει ακόμη πιο κελεπούρι κι εσύ θα θες να βυθιστείς όλο και πιο πολύ στο σκοτάδι. Άρα, είναι δίκοπο μαχαίρι, και θέλει extra προσοχή!

Όλα τα παραπάνω θα πιάσουν τόπο εφόσον το έχεις πάρει πραγματικά απόφαση να τον ξεπεράσεις! Άμα μέσα σου τρέφεις ελπίδες επανασύνδεσης, τότε δεν είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις την προαναφερόμενη διαδικασία. Το πώς θα τον φέρεις πίσω, ωστόσο, είναι άλλη ιστορία -άλλο άρθρο.

Αγγλοι υιοθετησαν αδεσποτο από την Καραϊβικη


Συναντήθηκαν πρώτη φορά σε μια παραλία στο νησί Antigua της Καραϊβικής και αμέσως κατάλαβαν ότι έπρεπε να ζήσουν μαζί. Ο 43χρονος Paul Booth και η 36χρονη σύζυγός του, Lorraine, ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά το μαύρο ημίαιμο λαμπραντόρ, που ακούει στο όνομα Weber, και αποφάσισαν ότι έπρεπε να βρουν τρόπο να το πάρουν μαζί τους πίσω στην πατρίδα.Το εντόπισαν σε μια παραλία να ψάχνει για τροφή και αποφάσισαν να το υιοθετήσουν και να του προσφέρουν ένα ζεστό σπιτικό πίσω στη Μεγάλη Βρετανία.
Μετά από επανειλημμένες κτηνιατρικές εξετάσεις και το πέρας της 6μηνης περιόδου καραντίνας, έχοντας ξοδέψει 2.300 ευρώ υποδέχτηκαν το σκυλάκι τους στο σπίτι.
«Είναι τέλειο τώρα που την έχουμε κοντά μας. Δείχνει πιο υγιής τώρα. Την ερωτευτήκαμε αμέσως. Άρχισε να μας ακολουθεί όπου πηγαίναμε και απλά δεν μπορούσαμε να την αφήσουμε εκεί. Νομίζω ότι η μοίρα μας έφερε κοντά» είπε η Lorraine.
Όταν κάποιοι άλλοι εγκαταλείπουν τα ζώα τους για να πάνε διακοπές το καλοκαίρι ή επειδή αλλάζουν σπίτι....τέτοια φωτεινά παραδείγματα αξίζουν ένα μπράβο!
http://www.adespoto.gr

Η χημεια του ερωτα: Aρχιζει με φερομονες, συνεχιζει με ντοπαμινη και τελειωνει με ωκυτοκινη


Ήταν το 2000 όταν δύο επιστήμονες επέλεξαν 70 φρεσκοερωτευμένους εθελοντές, για να εξετάσουν τον εγκέφαλό τους.Οι εθελοντές δέχτηκαν να μπουν στον τεράστιο κύλινδρο ενός λειτουργικού μαγνητικού τομογράφου (fMRI) και οι απεικονίσεις που προέκυψαν αποτέλεσαν τις πρώτες στην ιστορία της επιστήμης εικόνες του ερωτευμένου εγκεφάλου.

Μυστικα μακιγιαζ


H περιποίηση του σώματος μας και το μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικά, διότι ενισχύουν την αυτοπεποίθηση μας και μας κάνουν να φαινόμαστε πιο όμορφες. Για τους περισσότερους από μας η τέχνη του μακιγιάζ είναι απαραίτητη για να κρύψει τα μαύρα στίγματα και τις κηλίδες, ενώ  τονίζει τα όμορφα σημεία και τα καλά μας χαρακτηριστικά. Ορίστε λοιπόν μερικές πολύτιμες συμβουλές για το μακιγιάζ για να γινόμαστε ακαταμάχητες!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...