Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Τι υποδηλωνει η προτιμηση σας στις γατες η στους σκυλους;

[dog_and_cat.jpg]
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν και τι μπορεί να υποδηλώνει για εσάς η προτίμησή σας στις γάτες ή στους σκύλους;

Στη φυλακη ο γιατρος του Μαικλ Τζακσον


Δικαίωση για τη μνήμη του «βασιλιά της ποπ» χαρακτηρίζουν οι συγγενείς και οι θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον την ετυμηγορία του δικαστηρίου, που έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας τον προσωπικό του γιατρό Κόνραντ Μάρεϊ.

Συμβουλες για καλοσχηματισμενα φρυδια


Τα καλοσχηματισμένα φρύδια είναι ένα από τα πιο χρήσιμα κόλπα στο μακιγιάζ. Πολλές γυναίκες παραβλέπουνε τα φρύδια τους, ή μερικές φορές ακόμη χειρότερα τα βγάζουν υπερβολικά. Τα φρύδια πλαισιώνουν ως κορνίζα το μάτια μας και μπορούν να κολακέψουν ή να χαλάσουν την συνολική εικόνα του προσώπου μας. Αξίζει λοιπόν να προσέξουμε την εμφάνιση και το σχήμα των φρυδιών μας.

ΤΟ TIP ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Φρύδια
Για να μην πονάτε όταν βγάζετε τα φρύδια σας με τσιμπιδάκι, περάστε για ένα λεπτό την περιοχή κάτω από το φρύδι με ένα παγάκι ώστε να μουδιάσει η επιδερμίδα. Αργότερα όταν θα τραβήξετε κάποια τρίχα με το τσιμπιδάκι δεν θα νιώθετε πια πόνο.

Ήξερες ότι...

Αρχείο:Male whale shark at Georgia Aquarium.jpg
Οι άνθρωποι ευθύνονται για τον θάνατο περίπου 70 εκατομμυρίων καρχαριών το χρόνο....
Ενω ο μέσος αριθμός θανάτων παγκοσμίως ανά έτος μεταξύ 2001 και 2006 από επιθέσεις καρχαρία είναι 4,3!!

Η Ντεμι Μουρ Ανακοινωσε το τελος του γαμου της με τον κατα 16 χρονια νεωτερο της ηθοποιο Αστον Κουτσερ

Χώρισε και πάλι η Ντέμι Μουρ
Λος Αντζελες 
Με «μεγάλη λύπη» η Ντέμι Μουρ ανακοίνωσε την Πέμπτη το τέλος του γάμου της με τον κατά 16 χρόνια νεώτερό της ηθοποιό Άστον Κούτσερ.

Ήξερες ότι...


 
Ο Τσάρλι Τσάπλιν ήρθε τρίτος σε διαγωνισμό σωσιων του Τσάρλι Τσάπλιν..

Bon Jovi - Always

Το"Always" ειναι μια πολυ "δυνατη"μπαλαντα των Bon Jovi.Κυκλοφορησε το 1994 και οι πωλησεις του ξεπερασαν τα 3 εκατομμυρια. 

Νομικές-Απαραίτητες διαδικασίες


Είτε πρόκειται για θρησκευτικό  είτε πρόκειται για πολιτικό γάμο υπάρχουν κάποιες διαδικαστικές πράξεις τις οποίες πρέπει να διεκπεραιώσει το μελλόνυμφο ζευγάρι.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ

Βήματα
1.Προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται:
Τα άτομα που πρόκειται να παντρευτούν θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό, απαιτείται γονική συναίνεση.
Έλλειψη συγγένειας μέχρι τρίτου βαθμού
Να μην συντρέχουν λόγοι που προέρχονται ή οδηγούν σε θρησκευτικό κώλυμα
Τα άτομα θα πρέπει να είναι διανοητικά υγιή ώστε να μπορούν να κατανοήσουν το μυστήριο
Άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς

2.Αναγγελία γάμου
Αφού πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, το ζευγάρι θα πρέπει να αναγγείλει το γάμο του στην εφημερίδα της περιοχής στην οποία θα τελεστεί το μυστήριο.
Η αναγγελία μπορεί να γίνει μέχρι και έξι μήνες πριν από την πραγματοποίηση του γάμου.

3.Πιστοποιητικό αγαμίας
Αυτό είναι μια βεβαίωση που χρειάζεται η εκκλησία σαν πειστήριο ότι κάποιος από το ζευγάρι δεν είναι δίγαμος. Αυτή χορηγείτε στο κάθε μέλος του ζευγαριού από την ενορία στην οποία ανήκει παρουσία δυο μαρτύρων οι οποίοι επιβεβαιώνουν με μια υπεύθυνη δήλωση την αγαμία του εν λόγο μέλους. Σε περίπτωση που πρόκειται για το δεύτερο γάμο, είναι απαραίτητη η επίδειξη του διαζευκτηρίου. Μετά από την χορήγηση του πιστοποιητικού αγαμίας ακολουθεί η επικύρωση αυτού στην μητρόπολη. Αν ο γάμος δεν τελεστεί στην ενορία που ανήκει το ζευγάρι, απαιτείτε η μεταβίβαση αυτού στην εκκλησία που θα τελεστεί το μυστήριο.

4.Άδεια γάμου
Μετά την χορήγηση του πιστοποιητικού αγαμίας του ζευγαριού και την γραπτή έγκριση της εκκλησίας στην οποία θα πραγματοποιηθεί το μυστήριο, απαιτείται αίτηση που γίνεται στην ενορία που ανήκει η νύφη για την χορήγηση της άδειας γάμου. Εκεί το ζευγάρι θα συμπληρώσει κάποια έγγραφα, θα δηλώσει το επώνυμο που θα  πάρουν τα παιδιά του και την εκκλησία που θα τελεστεί το μυστήριο. Κατόπιν με την αίτηση για την χορήγηση της άδειας γάμου θα προβεί στην Αρχιεπισκοπή, από όπου θα παραλάβει αυθημερόν την άδεια γάμου. Τέλος το ζευγάρι θα πρέπει να επιστρέψει στην ενορία της νύφης, όπου ο ιερέας θα υπογράψει την άδεια ( Για να είναι έγκυρη η άδεια ενός γάμου απαιτείται κάποιο παράβολο, το οποίο πρέπει να προμηθευτεί το ζευγάρι από την εφορία.)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ

Εάν το ζευγάρι επιλέξει το Δημαρχείο για να παντρευτεί θα πρέπει να κάνει μια υπεύθυνη δήλωση σε αυτό συνοδευόμενη με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν από το εν λόγω Δημαρχείο.

Προϋποθέσεις πολιτικού γάμου
Οι προϋποθέσεις για τον πολιτικό γάμο διαφοροποιούνται από αυτές του θρησκευτικού μονάχα στα παρακάτω:
Σε περίπτωση που το ζευγάρι επιθυμεί να τελέσει και πολιτικό και θρησκευτικό γάμο θα πρέπει να το δηλώσει σε 40 το πολύ ημέρες από την τέλεση του καθενός στο Ληξιαρχείο της περιοχής.
Σε περίπτωση που κάποιος από το ζευγάρι προέρχεται από την αλλοδαπή, πρέπει να καταθέσει στο Δήμο μια βεβαίωση από την προξενική του αρχή για την πιστοποίηση των στοιχείων του (επικυρωμένη και μεταφρασμένη από το ΥΠΕΞ.), καθώς και ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα.


ΔΗΛΩΣΗ ΓΑΜΟΥ
Κάθε γάμος (θρησκευτικός ή πολιτικός) πρέπει να καταχωρείται στο Ληξιαρχείο της περιοχής στην οποία τελείται.

Aπαραίτητα για την τελετή γαμου!!

Φροντίστε να συνεννοηθείτε καλά με τον οργανωτή του γάμου σας για τα ακόλουθα που πρέπει να υπάρχουν στην εκκλησία πριν την έναρξη της τελετής:

 1.Τα στέφανα,τον δίσκο με τα κουφέτα, οι λαμπάδες και φυσικά οι βέρες. 
 2. Το ΑΝΑΜΑ δηλαδή το κρασί με το οποίο γίνεται η θεία Μετάληψη. Αυτό συνήθως το φέρνουν οι    κουμπάροι λίγο πριν το μυστήριο και ο οργανωτής κανονίσει τις λεπτομέρειες με τους νεωκόρους.
3. Αρκετό ρύζι και σωστό μοίρασμα (δυστυχώς παρατηρούμε ότι σε πολλά γαμήλια μυστήρια το ρύζι δεν είναι αρκετό και πολλοί καλεσμένοι αν δεν προνοήσουν από μόνοι τους δεν προλαβαίνουν να πάρουν για να πετάξουν στο ζευγάρι και να του ευχηθούν να ριζώσει).
4. Οι μπομπονιέρες αν και εφόσον θα μοιραστούν στην εκκλησία μετά το μυστήριο.

Χριστόψωμο καρβέλι


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό αλεύρι Μυλοι Αγ.Γεωργίου Νο 2 μαλακό.
  • 1/2 κιλό αλεύρι Μύλοι Αγ.Γεωργίου για ζυμωτό ψωμί κίτρινο πακέτο
  • 30 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 φλυτζανάκια του καφέ σουσάμι καστανό
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ σουσάμι μαύρο
  • 10 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισσο
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • νερό χλιαρό όσο πάρει

Πως το κάνουμε:

  1. Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό (όχι καυτό, προσοχή δεν θα φουσκώσει) διαλύουμε την ζάχαρη με την μαγιά και το αφήνουμε για δέκα λεπτά.
  2. Βάζουμε σε δυνατό μίξερ με γάντζο το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και ανακατεύουμε λίγο.
  3. Ρίχνουμε και το νερό με την μαγιά και ζυμώνουμε σε μεσαία ταχύτητα προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό (περίπου 3 ποτήρια) μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά αλλά να μην κολλάει πολύ.
  4. Από τότε που θα σχηματιστεί η ζύμη ζυμώνουμε για 5 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε το 1 φλυτζανάκι απο το καστανό σουσάμι.
  5. Αν είναι πολύ μαλακή η ζύμη και κολλάει στα χέρια ρίχνουμε στον κάδο απο το κίτρινο αλεύρι και την μαζεύουμε με το χέρι σε μπάλα.
  6. Κρατάμε ενα κομμάτι σαν μεγάλο πορτοκάλι για να το κεντήσουμε.
  7. Τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο ταψί την ζύμη και την πατάμε με την παλάμη για να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  8. Ανοίγουμε σε φύλλο το ζυμαράκι που έχουμε κρατήσει και κόβουμε με φορμίτσες μπισκότου ότι σχέδιο θέλουμε,ή κάνουμε κορδονάκι και φτιάχνουμε το σχήμα του σταυρού.
  9. Κολλάμε τα σχεδιάκια αλοίφοντας την επιφάνεια του ψωμιού με νερό.
  10. Αφού ολοκληρώσουμε την διακόσμηση αλοίφουμε νερό όλη την επιφάνεια και ραντίζουμε με τα σουσάμια, κολλάμε τον αστεροειδή γλυκάνισσο και βάζουμε και ένα καρύδι στο κέντρο.Επίσης με ένα ψαλίδι κάνουμε ψαλιδιές περιμετρικά.
  11. Τρυπάμε σε πολλά σημεία με μία οδοντογλυφίδα. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα χαλαρά όλο το ταψί και το βάζουμε σε ένα μέρος ζεστό (όχι στο φούρνο) κάτω από μια κουβέρτα, ένα πάπλωμα για να διπλασιαστεί σε όγκο για μία ώρα ακριβώς.
  12. Ψήνουμε στους 200 C σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντίσταση για 1 ώρα και 10 λεπτά ακριβώς.
  13. Στα 15 - 20 λεπτά πρέπει να έχει πάρει χρώμα μπέζ η κόρα, τότε σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο έως το τέλος του ψησίματος.
  14. Οταν ψηθεί το βγάζουμε απο το ταψί αμέσως και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνετε τραγανό, αρωματικό και πολύ νόστιμο. Το φτιάχνω πάντα την προηγούμενη μέρα.
Το ταψάκι είναι Νο 30.
Το υπέρ εναι ότι δεν μυρίζει η ψύχα απο τον γλυκάνισσο και έτσι δεν επηρεάζει τις γεύσεις των άλλων φαγητών παρόλα αυτά το άρωμά του και η όψη του δίνει μια εορταστική διάθεση στην ατμόσφαιρα που θα αφήσει σίγουρα αναμνήσεις.
Η συνταγή είναι απο την γιαγιά μου, την οποία εξέλιξα με τον αστεροειδή γλυκάνισσο και τα διαφορετικά αλεύρια.
Αν παραλείψετε τα αρώματα γίνετε ένα νόστιμο καθημερινό ψωμάκι. Αν προσθέσετε ένα κόκκινο αυγό αντι για καρύδι γίνετε και για πασχαλινό τραπέζι.
Το ζύμωμα μπορεί να γίνει και με το χέρι φυσικά, θέλει λίγο περισσότερη ώρα ζύμωμα 1 τέταρτο περίπου.

Χριστουγεννιάτικη πάπια

Τι χρειαζόμαστε:

  • στήθος πάπιας, ή και ολόκληρη πάπια
  • 1 μπουκαλι μαυροδάφνη
  • 1 κρεμμύδι σε κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα σε κομμάτια
  • 2 κλωνάρια κοτσάνι απο σέλινο σε κομμάτια
  • κόκκους μαύρου πιπεριού
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με την πάπια και τα αφήνουμε 24 ώρες να μαριναριστεί η πάπια.
  2. Βγάζουμε το κρέας, το βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμών για 1 περίπου ώρα.
  3. Ύστερα ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας μαζί με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μια ώρα γυρίζοντας το κρέας που και που.
  4. Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή και σκέτο. Είναι τέλειο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...