Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ήξερες ότι...

Αρχείο:Male whale shark at Georgia Aquarium.jpg
Οι άνθρωποι ευθύνονται για τον θάνατο περίπου 70 εκατομμυρίων καρχαριών το χρόνο....
Ενω ο μέσος αριθμός θανάτων παγκοσμίως ανά έτος μεταξύ 2001 και 2006 από επιθέσεις καρχαρία είναι 4,3!!



Η αντίληψη των καρχαριών ως επικίνδυνα ζώα έχει διαδοθεί από την δημοσιότητα που δόθηκε σε μερικές απομονωμένες απρόκλητες επιθέσεις, όπως οι επιθέσεις καρχαριών στο Jersey Shore το 1916, και μέσα από δημοφιλή έργα φαντασίας για τις επιθέσεις του καρχαρία, όπως η σειρά ταινία "τα σαγονια του καρχαρια". Ο συγγραφέας του έργου Peter Benchley, καθώς και ο σκηνοθέτης της ταινίας Στίβεν Σπίλμπεργκ αργότερα προσπάθησαν να διαλύσουν την εικόνα του καρχαρία ως ανθρωποφάγο τέρας.
Οι καρχαρίες συχνά σκοτώνονται για σούπα από πτερύγια καρχαρία. Οι ψαράδες πιάνουν ζωντανούς καρχαριές, πέρνουν τα πτερύγιά τους και να τους πετάνε πίσω στο νερό. Αυτό περιλαμβάνει την αφαίρεση του πτερυγίου με μία καυτή μεταλλική λεπίδα. Ο ακίνητος πλεον καρχαρίας πεθαίνει σύντομα από ασφυξία ή από τα αρπακτικά ζώα.
Πολυ ενδιαφερον οσον αφορα την επιθετικότητα του καρχαρία,παρουσιάζει αυτό το γεγονός=>

Μία απίστευτη ιστορίας αγάπης μεταξύ ανθρώπου και καρχαρία, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ένας θηλυκός καρχαρίας έχει γίνει «κολλητός» του ψαρά που τον έσωσε!
  Ο Arnold Pointer, επαγγελματίας ψαράς από τη νότια Αυστραλία, απελευθέρωσε πριν δύο χρόνια από σίγουρο θάνατο έναν μεγάλο θηλυκό λευκό καρχαρία, που είχε παγιδευτεί στα δίχτυα του.
  Τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ ασυνήθιστο πρόβλημα. Εδώ και δύο χρόνια τον συνοδεύει κάθε μέρα στο ψάρεμα, τρομάζοντας φυσικά τα υπόλοιπα ψάρια. Κάθε φορά, που ο ψαράς σταματά τη βάρκα του, ο λευκός καρχαρίας, πλησιάζει και γυρίζει έτσι ώστε ο Pointer να μπορεί να τον χαϊδέψει στην κοιλιά ή στο λαιμό και μετά κάνει τούμπες, κουνάει τα πτερύγια και βουτάει ξανά στο νερό με έκδηλη χαρά.
  «Eδώ και δύο χρόνια δεν με αφήνει μόνο μου. Με ακολουθεί όπου και αν πάω και η παρουσία της τρομάζει τα άλλα ψάρια. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω», δηλώνει ο Pointer.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...