Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Στη φυλακη ο γιατρος του Μαικλ Τζακσον


Δικαίωση για τη μνήμη του «βασιλιά της ποπ» χαρακτηρίζουν οι συγγενείς και οι θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον την ετυμηγορία του δικαστηρίου, που έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας τον προσωπικό του γιατρό Κόνραντ Μάρεϊ.


Ο δρ Μάρεϊ είχε δηλώσει αθώος για τη χορήγηση στον Τζάκσον της μοιραίας δόσης του ισχυρού αναισθητικού Propofol, η οποία κρίθηκε η κύρια αιτία θανάτου του, στις 25 Ιουνίου του 2009.

Οι συνήγοροί του δεν έπεισαν όταν επέμειναν ότι ο τραγουδιστής πήρε μόνος του τη μοιραία δόση. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν στη διάρκεια της δίκης, η οποία διήρκεσε έξι εβδομάδες, ότι ο Μάρεϊ έδειξε μεγάλη αμέλεια κατά τη χορήγηση του φαρμάκου, το οποίο λάμβανε για να κοιμάται όσο διάστημα προετοιμαζόταν για μια σειρά από συναυλίες.

Ο δικαστής έδωσε εντολή ο Μάρεϊ να τεθεί υπό κράτηση μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του. Ο γιατρός αντιμετώπισε με απάθεια την ανακοίνωση της ετυμηγορίας. Του πέρασαν χειροπέδες και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η ανακοίνωση της ποινής του, που μπορεί να φθάσει τα τέσσερα χρόνια, θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου. Ομως, μπορεί να εκτίσει μόνο μερικούς μήνες ποινής, επειδή οι φυλακές του Λος Αντζελες είναι υπερπλήρεις.

Η οικογένεια του «βασιλιά της ποπ» χαιρέτησε την απόφαση. Η μητέρα του Κάθριν και η αδελφή της Ρέμπι έκλαιγαν σιωπηλά, ενώ εμφανής ήταν η συγκίνηση και στους υπόλοιπους Τζάκσον, με τον Ζερμέν να δηλώνει: «Υπήρξε δικαιοσύνη. Ο Μάικλ είναι μαζί μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...