Χριστουγεννιάτικη πάπια
Τι χρειαζόμαστε:
- στήθος πάπιας, ή και ολόκληρη πάπια
- 1 μπουκαλι μαυροδάφνη
- 1 κρεμμύδι σε κομμάτια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα σε κομμάτια
- 2 κλωνάρια κοτσάνι απο σέλινο σε κομμάτια
- κόκκους μαύρου πιπεριού
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
Πως το κάνουμε:
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με την πάπια και τα αφήνουμε 24 ώρες να μαριναριστεί η πάπια.
- Βγάζουμε το κρέας, το βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμών για 1 περίπου ώρα.
- Ύστερα ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας μαζί με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μια ώρα γυρίζοντας το κρέας που και που.
- Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή και σκέτο. Είναι τέλειο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου