Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη πάπια

Τι χρειαζόμαστε:

  • στήθος πάπιας, ή και ολόκληρη πάπια
  • 1 μπουκαλι μαυροδάφνη
  • 1 κρεμμύδι σε κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα σε κομμάτια
  • 2 κλωνάρια κοτσάνι απο σέλινο σε κομμάτια
  • κόκκους μαύρου πιπεριού
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο

Πως το κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με την πάπια και τα αφήνουμε 24 ώρες να μαριναριστεί η πάπια.
  2. Βγάζουμε το κρέας, το βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμών για 1 περίπου ώρα.
  3. Ύστερα ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας μαζί με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μια ώρα γυρίζοντας το κρέας που και που.
  4. Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή και σκέτο. Είναι τέλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...