Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Διεθνής ημέρα κατά της παιδικής εργασίας


Διεθνής ημέρα κατά της παιδικής εργασίας
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η επικίνδυνη παιδική εργασία πλήττει 115 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Η παιδική εργασία υπονομεύει συστηματικά την πρόοδο για την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας για τη μείωση της φτώχειας, την πρόσβαση στην Εκπαίδευση, την καταπολέμηση του AIDS και την Ισότητα των φύλων, υποστηρίζει η UNICEF με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας κατά της Παιδικής Εργασίας. Αν αποτύχουμε να νικήσουμε την παιδική εργασία θα αποτύχουμε στην επίτευξη των στόχων αυτών.
Ως επικίνδυνη παιδική εργασία ορίζεται η εργασία που βλάπτει τη σωματική διανοητική ή πνευματική ανάπτυξη ενός παιδιού και αυτή τη στιγμή επηρεάζει 115 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Η πλειοψηφία των παιδιών που εργάζονται, απασχολούνται σε επικίνδυνες μορφές παιδικής εργασίας που μπορεί να τους προκαλέσει μόνιμες βλάβες ή να επηρεάσει όλη τη ζωή τους και ενδεχομένως και τη ζωή των παιδιών τους.
Η επικίνδυνη παιδική εργασία είναι ιδιαίτερα εμφανής στον τομέα των κατασκευών, της εξόρυξης και της γεωργίας, όπου τα παιδιά μεταφέρουν βαριά φορτία, εργάζονται κάτω από επικίνδυνες συνθήκες ή χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα. Εκτιμάται πως το 60% του συνόλου της παιδικής εργασίας – πάνω από 100 εκατομμύρια παιδιά – απασχολούνται στη γεωργία.
Η UNICEF καλεί τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για την άρση των επιφυλάξεων που καλύπτουν τη γεωργία με την κύρωση των σχετικών συμβάσεων 138 ή 182 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά που απασχολούνται στη γεωργία έχουν προστατευμένα τα δικαιώματά τους στην προστασία και την εκπαίδευση.
Οι χειρότερες μορφές παιδικής εργασίας είναι συχνά οι πιο αόρατες στα συστήματα συλλογής στοιχείων. Χωρίς αξιόπιστα στοιχεία τα κράτη και οι συνεργάτες τους δεν μπορούν να αναπτύξουν κατάλληλη πολιτική και προγράμματα για να βοηθήσουν τα πιο ευάλωτα παιδιά. Αυτό αποτελεί ένα ιδιαίτερο πρόβλημα για τα κορίτσια των οποίων η εργασία δεν φαίνεται πουθενά, παρά τις εκτιμήσεις πως 10 εκατομμύρια κορίτσια είναι παγιδευμένα σε οικιακή εργασία ή τα πολλά περισσότερα εκατομμύρια που εξαναγκάζονται από τα δίκτυα της εμπορικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Καθώς βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης μια νέα σύμβαση για την οικιακή εργασία, η UNICEF απευθύνει έκκληση σε κράτη και συνεργάτες να αναγνωρίσουν την εργασία των κοριτσιών – συμπεριλαμβανομένης της οικιακής παιδικής εργασίας και να υποστηρίξουν νέες μεθόδους και καινοτόμα συστήματα συλλογής στοιχείων ώστε να εξασφαλισθεί η συμπερίληψη των παιδιών στην ημερήσια διάταξη της πολιτικής και των σχεδίων δράσης.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ  UNICEF

Με επιτυχία το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου


Με επιτυχία το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου. Εκατοντάδες οικογένειες επισκέφθηκαν το χώρο των εκδηλώσεων στην πλαζ του ΕΟΤ, ενώ θεαματική υπήρξε η συμμετοχή των παιδιών στις δράσεις που είχαν οργανωθεί με πολύ μεράκι από φορείς και μουσεία της Κρήτης και της Αθήνας. Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε με την πολύ επιτυχημένη «Ποδηλατοπορεία», όπου πήραν μέρος παιδιά των δημοτικών σχολείων.
Το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ 2011 ήταν αφιερωμένο στην εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και είχε ως σύνθημα «έχω δικαίωμα»… στο καθαρό περιβάλλον, στην υγεία, στον πολιτισμό, στην εργασία, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής.
Το φεστιβάλ επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Ο κ. Κουνενάκης συνομίλησε και ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμμετείχαν αφιλοκερδώς, όπως το Μουσείο Ν. Καζαντζάκη Ηρακλείου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, τα Εικαστικά Εργαστήρια Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου, το Ναυτικό Μουσείο Χανίων, το Λαογραφικό Μουσείο «Λυχνοστάτης» Χερσονήσου, το Ενυδρείο Κρήτης «Θαλασσόκοσμος», τον Θεατρικό Περίπλου Ρεθύμνου, την Ομάδα Διαδραστικής Έκθεσης Πειραμάτων του Ευγενίδειου Ιδρύματος της Αθήνας και τους προσέφερε έντυπο ενημερωτικό υλικό του δήμου. Στη συνέχεια ο δήμαρχος επισκέφθηκε την Έκθεση Βιβλίου που οργάνωσαν τα βιβλιοπωλεία της πόλης καθώς και την έκθεση ζωγραφικής των παιδιών των δημοτικών σχολείων.

tsantiri

Τι κάνουμε αν αντιληφθούμε ότι το παιδί μας δηλητηριάστηκε


Τι κάνουμε αν αντιληφθούμε ότι το παιδί μας δηλητηριάστηκε
Μία τυχαία δηλητήριαση μπορεί να αποδειχτεί πολύ σοβαρή και να φτάσει να απειλήσει μέχρι και τη ζωή. Γνωρίζοντας τα σημάδια μιας δηλητηρίασης μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε δράση γρήγορα, ώστε να μη βρεθείτε προ τετελεσμένων γεγονότων.
Ένα δηλητήριο μπορεί να καταποθεί, να εισπνευστεί ή ακόμα και να απορροφηθεί από το δέρμα!
Το πρόσωπο που έχει μολυνθεί από ένα δηλητήριο στον οργανισμό του, μπορεί να νιώσει ξαφνική αδιαθεσία, ή ακόμα και να χάσει τις αισθήσεις του.
Συνήθη συμπτώματα δηλητηρίασης είναι: εμετός, στομαχόπονος, προβλήματα στην αναπνοή, πονοκέφαλος, πυρετός, ρίχη, ζαλάδα, αίσθημα πνιγμού και πρήξιμο στην περιοχή της φαρυγγικής κοιλότητας!
Πολλές φορές παρατηρούνται κόκκινα σημάδια γύρω από το στόμα του θύματος, ενώ αν το δηλητήριο έχει καταποθεί, μπορεί να έχει κάνει εγκαύματα σε ολόκληρο το στόμα.
Αν έχετε υποψία ότι το παιδί έχει καταπιεί κάποιο δηλητήριο, προσπαθήστε άμεσα να καταλάβετε τι ήταν αυτό, ούτως ώστε να έχετε πιθανότητες, με τη βοήθεια των ειδικών, να βρείτε το αντίδοτο.
Επικοινωνήστε άμεσα με το κέντρο δηλητηρίασεων και δώστε λεπτομερή περιγραφή για το τι συμβαίνει.
Το πρόσωπο το οποίο θα σας απαντήσει, είναι πιθανόν να θελήσει να μάθει τα πάντα για το θύμα (ηλικία, βάρος, ύψος κλπ), την ουσία που προκάλεσε τη δηλητηρίαση καθώς και το πόσο χρονικό διάστημα έχει περάσει από τη στιγμή της προσβολής του θύματος και τη στιγμή που τηλεφωνείτε.
Θα σας δοθούν οδηγίες τις οποίες πρέπει να ακολουθήσετε πιστά, μέχρι να μεταφερθεί το θύμα στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Σπάνιο ουράνιο τόξο


Τα σπάνια μετεωρολογικά φαινόμενα που μαγνήτισαν τον φακό φωτογράφων από όλο τον κόσμο μαγεύουν με την ομορφιά τους. Μία αντανάκλαση του ουράνιου τόξου πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας και αστραπές σε ένα πολύχρωμο ουρανό παρουσιάζονται σήμερα μέσα από μία καλλιτεχνική ματιά.
Όταν ο ερασιτέχνης φωτογράφος Phil Thompson βάδιζε στην προβλήτα μίας από τις ακτές της Bellarine Peninsula στην Αυστραλία, παρατήρησε ένα ξεχωριστό ουράνιο τόξο.
Η μορφή του που ζωγραφιζόταν στην επιφάνεια του νερού και τα δύο χρωματιστά τόξα που προέρχονταν από το ίδιο σημείο της θάλασσας δεν μπορούσαν να τον αφήσουν ασυγκίνητο κι έτσι τα απαθανάτισε με την φωτογραφική του κάμερα.
 
Ένα τσιτάχ και τα μικρά του που όλοι μαζί αναπαύονται σε ένα ανάχωμα από τερμίτες, ενώ την ίδια ώρα πάνω από τα κεφάλια τους ο ουρανός ξεσπά σε αστραπές και πολύχρωμα σύννεφα έρχεται αυτή την φορά από την Αφρική.
Ο Αμερικανός φωτογράφος Paul Sounders βρέθηκε στην περιοχή Μασάι Μαρα της Κένυας και αιχμαλώτισε με τον φακό του το συγκλονιστικό τοπίο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αγοράστε χριστουγεννιάτικα στολίδια για το Παιδικό Χωριό SOS!


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αγοράστε χριστουγεννιάτικα στολίδια για το Παιδικό Χωριό SOS!
Χριστουγεννιάτικο bazaar με στόχο την οικονομική του ενίσχυση διοργανώνει το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, την Πέμπτη 8 & Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις15:00 στην Αίθουσα Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Θεσσαλονίκης (Στ.Τάττη 5).

Φρανκο Αλφονσο: ο τραγουδιστης-ηθοποιος με κοκαινη

Ο Φράνκο Αλφόνσο, ο Έλληνας τραγουδιστής-ηθοποιός που συνελήφθη με δύο κιλά κόκα στην Καραϊβική, επέστρεψε στην Αθήνα και αφήνει πίσω του τον μεγαλύτερο εφιάλτη της ζωής του. Περίπου έναν μήνα κλεισμένος σε κελί, κατηγορούμενος για εμπορία κοκαΐνης, έδωσε πολύ μεγάλη μάχη για να αποδείξει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Και τελικά, τα κατάφερε.

Angelina Jolie:«Εζησα μαυρες ωρες, τρομακτικες και καταφερα να ξεφυγω»


Σε μια σπάνια και αρκετά αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή ''60 Minutes'' του τηλεοπτικού δικτύου CBS, η Angelina Jolie αποκάλυψε ότι αισθάνεται ευτυχισμένη που ζει ακόμα, μετά τα τρομακτικά πράγματα που έκανε όταν ήταν νέα...

Ασθενειες με ψυχοσωματικη... καταγωγη


Ενας στους δύο ασθενείς που καταφεύγει στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων έχει κάποιο ψυχοσωματικό σύμπτωμα. Πολύ συνηθισμένες είναι οι εκδηλώσεις του άγχους από το πεπτικό. Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, καούρες και σφίξιμο στο στομάχι είναι μερικές από αυτές. Μελέτες δείχνουν ότι άτομα με άγχος αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να πνιγούν κατά τη διάρκεια του φαγητού!

H ευεργετικη επιδραση των γατων


Αυτούς τους δύσκολους καιρούς κοιμάμαι δύσκολα, ελάχιστα ή καθόλου. Και το πιο οδυνηρό είναι πάντα η πρωινή έγερση απ’ το κρεβάτι. Η πραγματικότητα που μου αποκαλύπτεται με το ξύπνημα με διαλύει. Νιώθω τόσο τσακισμένος και ταλαιπωρημένος που, αν δεν υπήρχε λόγος, δεν θα σηκωνόμουνα.
   Όμως υπάρχει λόγος ή μάλλον λόγοι...

Ερευνα: Τα κατοικιδια βοηθανε τα παιδια να γινουν υπευθυνα


Σύμφωνα με έρευνα τα σκυλιά και οι γάτες βοηθούν στην πράξη να κατανοήσουν τα παιδιά την έννοια της ευθύνης.

"Η Απειλή" έρχεται...

Δες πρώτος το τρέιλερ της καθηλωτικής εκδοχής της ταινίας "The Thing" (Vid)



Το 1982 ο θρύλος του σινεμά τρόμου John Carpenter άλλαξε τα δεδομένα με το ατμοσφαιρικό και υπαινικτικό θρίλερ "The Thing". Σήμερα, η καθηλωτική νέα εκδοχή θα φέρει τον τρόμο ξανά στις αίθουσες.
"H μεγαλύτερη ανακάλυψη της ανθρωπότητας μπορεί να είναι και η τελευταία της", απειλεί η διαφημιστική ατάκα της ταινίας. ΟΚ, δεν ξέρουμε για αυτό, αλλά σίγουρα θα είναι η τελευταία για τους περισσότερους από τους άτυχους πρωταγωνιστές αυτού του θρίλερ. Και το συναρπαστικό, όπως συνήθως σε αυτές τις ταινίες, θα είναι να ακολουθήσουμε με αγωνία και μπόλικα τινάγματα τη διαδικασία εξουδετέρωσης του ενός μετά τον άλλον. Ποιος θα επιβιώσει στο τέλος;
Ας κάνουμε λίγο πίσω όμως να το πιάσουμε από την αρχή.
Μα ομάδα επιστημόνων στην Ανταρκτική συναντούν ένα πλάσμα που έχει την ικανότητα να παίρνει τη μορφή αυτών που σκοτώνει - απειλή δηλαδή που μπορεί να κρύβεται μπροστά σου. Πιθανώς δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από αυτό το concept. Πώς αντιμετωπίζεις έναν εχθρό που δε μπορείς να διακρίνεις παρά την ύστατη στιγμή;
Η "Απειλή" στην πραγματικότητα αφηγείται τα γεγονότα που προηγήθηκαν της ταινίας του 1982, αλλά αυτό δε μοιάζει να έχει μεγάλη σημασία. Αν είσαι φαν του παλιού, οι σεναριογράφοι υπόσχονται πολλές μικρές εκπλήξεις: “Έπρεπε να το δημιουργήσουμε αντιστρόφως, οπότε κάθε μικρή λεπτομέρεια είχε σημασία για εμάς ώστε όλα να βγάζουν νόημα", λέει ο Eric Heisserer. Η αγάπη για το πρωτότυπο συναντάται σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Όταν το στούντιο πρότεινε αρχικά την ταινία στους παραγωγούς, ήταν σαν remake, όπως δηλαδή συνηθίζει το Hollywood. Οι Abraham & Newman, φαν του πρωτότυπου, αποφάσισαν να δουλέψουν σε μια ιστορία που συμπληρώνει την παλιά, αντί να προσπαθήσουν να την πουν ξανά, αλλιώς.
"Σήμερα είναι πολύ δύσκολο να αναγνωρίσεις τους πραγματικούς σου εχθρούς", εξηγεί ο παραγωγός Eric Newman σχετικά με το στοιχείο εκείνο που κάνει αυτή την ταινία να αποκτά μεγάλη σημασία ακόμα και σήμερα, σχεδόν 30 χρόνια μετά. "Αυτό που αποφασίσαμε σχετικά με τη νέα εκδοχή του έργου ήταν ότι θα έπρεπε να πραγματεύεται αυτό ακριβώς: Ποιον μπορεί να εμπιστεύεσαι και ποιον όχι;"
Όπως φαίνεται και στο δυνατό τρέιλερ, η ταινία υπακούει στους πολύ βασικούς κανόνες του σινεμά τρόμου που μας επιστρέφουν σε ταινίες σαν το "Alien" ή σε κλειστοφοβικές ιστορίες εξόντωσης τύπου "10 Μικροί Νέγροι". Παράλληλα, εικαστικά μοιάζει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση, με το πλάσμα να στέκεται ένα σκαλί παραπάνω από μια τυπική εξωγήινη απειλή: Ο κριτικός του έγκυρου Salon.com μίλησε για εφέ του πλάσματος που παραπέμπουν στις εικόνες του Ιερώνυμου Μπος.
Στην "Απειλή", που σκηνοθετεί για λογαριασμό των παραγωγών του "Dawn of the Dead" ο Ολλανδός βιντεοκλιπάς Matthiijs van Heijningen Jr., πρωταγωνιστεί η Mary Elizabeth Winstead, της οποίας το εντυπωσιακό βιογραφικό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το "Death Proof" (του Quentin Tarantino), το καλτ αριστούργημα "Ο Σκοτ Πίλγκριμ Εναντίον των Επτά Πρώην" και το πιο πρόσφατο "Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει" με τον Bruce Willis. Είναι ακριβώς το είδος της νεαρής πρωταγωνίστριας που μπορεί να δώσει σε μια ταινία τρόμου μεγαλύτερη βαρύτητα από ό,τι μια απλή scream queen.
Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου από την Audio Visual.


Ηξερες οτι...

image
Στο Βέλγιο,υπάρχει μουσείο φράουλας.

Χριστουγεννιάτικο χωριό

Ένας ονειρικός κόσμος ανοίγεται μπροστά σας… πασπαλισμένος με όλα εκείνα τα μαγικά υλικά που θα σας χαρίσουν το χαμόγελο τις φετινές γιορτές. Τα πάντα μεταμορφώνονται και αλλάζουν στο αγαπημένο Λούνα Παρκ "Τα αηδονάκια".
Ο Αϊ Βασίλης κάθεται στο τιμόνι και το τρενάκι που θα μας ταξιδέψει μέχρι την Λαπωνία ανάβει τις μηχανές στις 18 Νοεμβρίου σφυρίζοντας την απόλυτη χριστουγεννιάτικη μελωδία.
Το Λούνα Παρκ «Τα αηδονάκια» προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να απολαύσουν το ωραιότερο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» που στήθηκε ποτέ. Σε μια υπερπαραγωγή εγκαταστάσεων με υπερμεγέθη σκηνικά και πολλές παροχές το παραμύθι ξεδιπλώνεται ξεκινώντας από:
Tο Χωριό του Αι Βασίλη. Μέσα σε αυτό βρίσκονται δημιουργικά εργαστήρια, δημιουργικό παιχνίδι, παραμύθια, το ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη και πολλά ακόμα δρώμενα.
Μουσείο Μαμούθ για πρώτη φορά στην Αθήνα! Μαζί και τα ζώα της εποχής των παγετώνων από το πολύ γνωστό Πάρκο Δεινοσαύρων της Θεσσαλονίκης. Μια μοναδική και εκπαιδευτική εμπειρία.
Η πρώτη έκθεση Γλυπτών στον Πάγο με τις προδιαγραφές και τα διεθνή πρότυπα της εταιρίας Ice Gallery.
Το φθηνότερο σκεπαστό Παγοδρόμιο της πόλης. Μουσικά δρώμενα και Dancing with the Kids κάθε ημέρα.
Το Πρώτο παιχνίδι “Snow Globe” στην Ελληνική αγορά. Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα… μπες μέσα στην χιονόμπαλα, παίξε, φωτογραφήσου και νιώσε την χαρά.
Φουσκωτά παιχνίδια και Τραμπολίνο στο μεγαλύτερο σκεπαστό παιδότοπο της πόλης!
Χριστουγεννιάτικο Carousel και άλλα 12 παιχνίδια Λούνα Παρκ!
Παραστάσεις Καραγκιόζη σε σκεπαστό χώρο από την πολύ γνωστή Οικογένεια Σπυροπούλου.
Πλούσια Χριστουγεννιάτικη αγορά με γλυκά, ζαχαρωτά και αναμνηστικά.
Καθ‘ όλη την διάρκεια θα φιλοξενούνται μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, πάρτι με γνωστούς dj και πολλά Happenings.
Είναι ο απόλυτος προορισμός για τις σχολικές εκδρομές και η καλύτερη επιλογή για τα παιδικά πάρτι και τα εταιρικά events στις πιο ονειρεμένες τιμές της αγοράς.
Η ιδανική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που όλοι θέλουμε να νιώσουμε την περίοδο των εορτών και να μεταφέρουμε στα παιδιά μας φέτος θα βρίσκεται στα Βόρεια Προάστια στο Λούνα Παρκ «Τα αηδονάκια» από 18/11/2011 έως και 18/01/2012.
Μια κοινοπραξία εταιριών στο χώρο της ψυχαγωγίας και των εκδηλώσεων αναπτύσσει τις δραστηριότητες εντός του διάσημου υπαίθριου καταστήματος «Τα αηδονάκια» στη Λεωφόρο Κηφισίας που θα «σκεπαστεί» και θα «ντυθεί» για να φιλοξενήσει όλα αυτά τα υπέροχα δρώμενα που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους.
Το πιο ωραίο παραμύθι της ζωής σας ξεκινάει στις 18 Νοεμβρίου!
Ελάτε να ονειρευτούμε να παίξουμε και να ζήσουμε την απόλυτη χριστουγεννιάτικη μαγεία!
Τα χαμόγελα, τα όνειρα και τα παραμύθια δεν στοιχίζουν.

Ζήσε το Παραμύθι σε ονειρεμένες τιμές!
Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια»
Λεωφ. Κηφισίας 89 & Ανδρέα Παπανδρέου, Μαρούσι
Έξοδος 11 Αττικής Οδού
Ωράρια λειτουργίας:
Καθημερινές: 16:00-23:00,
Σαββάτο-Κυριακή, Γιορτές: 11:00-23:00
Τηλ: 2106198274-2106196941
www.aidonakia.gr

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ
Ζήσε το παραμύθι σε ονειρεμένες τιμές
Από 18/11/11 - 18/01/12

Υπνος και αϋπνια


Με τον όρο αϋπνία χαρακτηρίζεται ιατρικώς η έλλειψη επαρκούς ύπνου. Η αϋπνία εκδηλώνεται με δυσχέρεια επέλευσης του ύπνου, με νυχτερινές αφυπνίσεις, με πολύ πρωινή αφύπνιση, είτε με φαινόμενα ποιοτικώς ανεπαρκούς ύπνου παρά την φυσιολογική ποσοτικώς διάρκειά του (π.χ. υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας, κόπωση).

Ουσίες που πρέπει να αποφεύγονται ιδιαίτερα κατά τις τελευταίες ώρες της ημέρας:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...