Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

"Η Απειλή" έρχεται...

Δες πρώτος το τρέιλερ της καθηλωτικής εκδοχής της ταινίας "The Thing" (Vid)



Το 1982 ο θρύλος του σινεμά τρόμου John Carpenter άλλαξε τα δεδομένα με το ατμοσφαιρικό και υπαινικτικό θρίλερ "The Thing". Σήμερα, η καθηλωτική νέα εκδοχή θα φέρει τον τρόμο ξανά στις αίθουσες.
"H μεγαλύτερη ανακάλυψη της ανθρωπότητας μπορεί να είναι και η τελευταία της", απειλεί η διαφημιστική ατάκα της ταινίας. ΟΚ, δεν ξέρουμε για αυτό, αλλά σίγουρα θα είναι η τελευταία για τους περισσότερους από τους άτυχους πρωταγωνιστές αυτού του θρίλερ. Και το συναρπαστικό, όπως συνήθως σε αυτές τις ταινίες, θα είναι να ακολουθήσουμε με αγωνία και μπόλικα τινάγματα τη διαδικασία εξουδετέρωσης του ενός μετά τον άλλον. Ποιος θα επιβιώσει στο τέλος;
Ας κάνουμε λίγο πίσω όμως να το πιάσουμε από την αρχή.
Μα ομάδα επιστημόνων στην Ανταρκτική συναντούν ένα πλάσμα που έχει την ικανότητα να παίρνει τη μορφή αυτών που σκοτώνει - απειλή δηλαδή που μπορεί να κρύβεται μπροστά σου. Πιθανώς δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από αυτό το concept. Πώς αντιμετωπίζεις έναν εχθρό που δε μπορείς να διακρίνεις παρά την ύστατη στιγμή;
Η "Απειλή" στην πραγματικότητα αφηγείται τα γεγονότα που προηγήθηκαν της ταινίας του 1982, αλλά αυτό δε μοιάζει να έχει μεγάλη σημασία. Αν είσαι φαν του παλιού, οι σεναριογράφοι υπόσχονται πολλές μικρές εκπλήξεις: “Έπρεπε να το δημιουργήσουμε αντιστρόφως, οπότε κάθε μικρή λεπτομέρεια είχε σημασία για εμάς ώστε όλα να βγάζουν νόημα", λέει ο Eric Heisserer. Η αγάπη για το πρωτότυπο συναντάται σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Όταν το στούντιο πρότεινε αρχικά την ταινία στους παραγωγούς, ήταν σαν remake, όπως δηλαδή συνηθίζει το Hollywood. Οι Abraham & Newman, φαν του πρωτότυπου, αποφάσισαν να δουλέψουν σε μια ιστορία που συμπληρώνει την παλιά, αντί να προσπαθήσουν να την πουν ξανά, αλλιώς.
"Σήμερα είναι πολύ δύσκολο να αναγνωρίσεις τους πραγματικούς σου εχθρούς", εξηγεί ο παραγωγός Eric Newman σχετικά με το στοιχείο εκείνο που κάνει αυτή την ταινία να αποκτά μεγάλη σημασία ακόμα και σήμερα, σχεδόν 30 χρόνια μετά. "Αυτό που αποφασίσαμε σχετικά με τη νέα εκδοχή του έργου ήταν ότι θα έπρεπε να πραγματεύεται αυτό ακριβώς: Ποιον μπορεί να εμπιστεύεσαι και ποιον όχι;"
Όπως φαίνεται και στο δυνατό τρέιλερ, η ταινία υπακούει στους πολύ βασικούς κανόνες του σινεμά τρόμου που μας επιστρέφουν σε ταινίες σαν το "Alien" ή σε κλειστοφοβικές ιστορίες εξόντωσης τύπου "10 Μικροί Νέγροι". Παράλληλα, εικαστικά μοιάζει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση, με το πλάσμα να στέκεται ένα σκαλί παραπάνω από μια τυπική εξωγήινη απειλή: Ο κριτικός του έγκυρου Salon.com μίλησε για εφέ του πλάσματος που παραπέμπουν στις εικόνες του Ιερώνυμου Μπος.
Στην "Απειλή", που σκηνοθετεί για λογαριασμό των παραγωγών του "Dawn of the Dead" ο Ολλανδός βιντεοκλιπάς Matthiijs van Heijningen Jr., πρωταγωνιστεί η Mary Elizabeth Winstead, της οποίας το εντυπωσιακό βιογραφικό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το "Death Proof" (του Quentin Tarantino), το καλτ αριστούργημα "Ο Σκοτ Πίλγκριμ Εναντίον των Επτά Πρώην" και το πιο πρόσφατο "Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει" με τον Bruce Willis. Είναι ακριβώς το είδος της νεαρής πρωταγωνίστριας που μπορεί να δώσει σε μια ταινία τρόμου μεγαλύτερη βαρύτητα από ό,τι μια απλή scream queen.
Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου από την Audio Visual.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...