Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Κεφτέδες σολωμού. Νόστιμος και διαφορετικός ουζομεζές.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. φρέσκος σολωμός
  • 125 γρ. καβούρι κονσέρβας
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
  • 1/2 κουτ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κουπα λευκό κρασί
  • λάδι για τηγάνισμα
  • τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα

Πως το κάνουμε:

  1. Αχνίζουμε τον σολομό,τον στραγγίζουμε και τον "λιανίζουμε". Στραγγίζουμε το φιλέτο καβουριού και το ψιλοκόβουμε.
  2. Ανακατεύουμε σ΄ένα μπολ τα θαλασσινά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και 2 κουτ. της σούπας από το κρασί.
  3. Στο υπόλοιπο κρασί βρέχουμε τις παλάμες μας και πλάθουμε κεφτεδάκια τα οποία τα πανάρουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...