Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Καραμελωμένες πατάτες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 10 πατάτες
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • αλάτι

Πως το κάνουμε:

  1. Πλένετε και τρίβετε εξωτερικά τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν για λίγο, χωρίς να παραγίνουν. Όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά.
  2. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να μην «καεί».
  3. Όταν το μίγμα γίνει μια ξανθοκάστανη καραμέλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύοντας τες για να τυλιχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα.
  4. Τις τοποθετείτε σε μία ζεστή πιατέλα και τις πασπαλίζετε με αλάτι.

1 σχόλιο:

  1. Οι καραμελωμένες πατάτες είναι μία συνταγή που μας έρχεται από τη Δανία και συνοδεύει εξαιρετικά τα διάφορα ψητά του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...