Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Φασιανός με αμύγδαλα και κουκουνάρια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φασιανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 1/3 κούπας μαγειρικό λίπος
  • 1/2 κούπας κρασί λευκό
  • 1/2 κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1/3 κούπας κουκουνάρια
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2 πορτοκάλια κομμένα σε φετάκια

Πως το κάνουμε:

  1. Κόψτε το φασιανό σε μερίδες, πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και αλευρώστε τες.
  2. Βάλτε το λάδι και το βούτυρο σε τηγάνι να κάψει και σωτάρετε καλά το πτηνό. Βγάλτε τα κομμάτια και βάλτε τα σε κατσαρόλα.
  3. Περάστε το λίπος, με το λάδι, από σίτα και ρίξτε το στην κατσαρόλα με το φασιανό.
  4. Ρίξτε το κρασί και λίγο νερό, σκεπάστε το φαϊ και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.
  5. Βγάλτε τα κομμάτια του πουλιού και διατηρείστε τα ζεστά, σε φούρνο, με χαμηλή θερμοκρασία, σκεπασμένα.
  6. Στη σάλτσα που έμεινε, ρίξτε τ'αμύγδαλα, τα κουκουνάρια, το ξύδι και το χυμό πορτοκαλιού. Βράστε τη σάλτσα, ώσπου να δέσει και περιχύστε τα κομμάτια του πουλιού.
  7. Γαρνίρετε το φαγητό, με φέτες πορτοκαλιού και σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ.
  8. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...