Φασιανός με αμύγδαλα και κουκουνάρια
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 φασιανός
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο αλεύρι
- 1/3 κούπας λάδι
- 1/3 κούπας μαγειρικό λίπος
- 1/2 κούπας κρασί λευκό
- 1/2 κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1/3 κούπας κουκουνάρια
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1/2 κούπας χυμό πορτοκαλιού
- 2 πορτοκάλια κομμένα σε φετάκια
Πως το κάνουμε:
- Κόψτε το φασιανό σε μερίδες, πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και αλευρώστε τες.
- Βάλτε το λάδι και το βούτυρο σε τηγάνι να κάψει και σωτάρετε καλά το πτηνό. Βγάλτε τα κομμάτια και βάλτε τα σε κατσαρόλα.
- Περάστε το λίπος, με το λάδι, από σίτα και ρίξτε το στην κατσαρόλα με το φασιανό.
- Ρίξτε το κρασί και λίγο νερό, σκεπάστε το φαϊ και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.
- Βγάλτε τα κομμάτια του πουλιού και διατηρείστε τα ζεστά, σε φούρνο, με χαμηλή θερμοκρασία, σκεπασμένα.
- Στη σάλτσα που έμεινε, ρίξτε τ'αμύγδαλα, τα κουκουνάρια, το ξύδι και το χυμό πορτοκαλιού. Βράστε τη σάλτσα, ώσπου να δέσει και περιχύστε τα κομμάτια του πουλιού.
- Γαρνίρετε το φαγητό, με φέτες πορτοκαλιού και σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ.
- Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου