Γιορτινό Glogg (γκλόγκι)
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- λίγες σταφίδες και ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
- 2 μπαστουνάκια κανέλα
- 5-6 γαρύφαλλα
- φλούδα ενός πορτοκαλιού
Πως το κάνουμε:
- Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.
- Ανακατεύετε καλά και βάζετε το κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το ποτό σας να αχνίσει και όχι να βράσει.
- Δοκιμάζετε και αν θέλετε προσθέτετε λίγη επιπλέον ζάχαρη.
- Διατηρήστε το ζεστό.
- Πριν σερβίρετε,προσθέστε λίγη βότκα αν επιθυμείτε.
- Σερβίρετε ζεστό σε φλυτζάνια από πυρίμαχο γυαλί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου