Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Γιορτινό Glogg (γκλόγκι)

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • λίγες σταφίδες και ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • 2 μπαστουνάκια κανέλα
  • 5-6 γαρύφαλλα
  • φλούδα ενός πορτοκαλιού

Πως το κάνουμε:

  1. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Ανακατεύετε καλά και βάζετε το κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το ποτό σας να αχνίσει και όχι να βράσει.
  3. Δοκιμάζετε και αν θέλετε προσθέτετε λίγη επιπλέον ζάχαρη.
  4. Διατηρήστε το ζεστό.
  5. Πριν σερβίρετε,προσθέστε λίγη βότκα αν επιθυμείτε.
  6. Σερβίρετε ζεστό σε φλυτζάνια από πυρίμαχο γυαλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...