Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ξύπνησε τις νυχτερίδες ο Σταλόνε!

Ξύπνησε τις νυχτερίδες ο Σταλόνε!



Κινδυνεύουν με θάνατο λόγω της ηχορρύπανσης που προκάλεσαν τα γυρίσματα ταινίας

Χιλιάδες νυχτερίδες που είχαν πέσει σε χειμερία νάρκη σε σπηλιά της Βουλγαρίας ξύπνησαν εξαιτίας των γυρισμάτων της ταινίας δράσης «The Expendables 2» με πρωταγωνιστές τους Σιλβέστερ Σταλόνε και Άρνολντ Σβατσενέγκερ.

Οι ειδικοί σε θέματα άγριας πανίδας διαμαρτύρονται λέγοντας ότι οι αρχές δεν θα έπρεπε να έχουν επιτρέψει την κινηματογράφηση σε ένα από τα κορυφαία χειμερινά καταφύγια νυχτερίδων της Ευρώπης και προειδοποιούν ότι πολλά από τα πλάσματα είναι τόσο αναστατωμένα που μπορεί να λιμοκτονήσουν.

Ομάδα βιολόγων και οικολόγων οι οποίοι επιθεώρησαν το περίφημο σπήλαιο της Βουλγαρίας Devetashka μετά τα γυρίσματα διαπίστωσε ότι οι νυχτερίδες που είχαν πέσει σε χειμερία νάρκη εκεί ήταν ξύπνιες, ενώ θα έπρεπε να κοιμούνται.

Στο σπήλαιο βρέθηκαν μόνο 10.000 νυχτερίδες ενώ τον περασμένο χειμώνα ζούσαν εκεί 35.000. Πιθανολογείται ότι πολλές από τις νυχτερίδες έχασαν τη ζωή τους ή αναζήτησαν καταφύγιο σε άλλες σπηλιές προκειμένου να γλιτώσουν από το θόρυβο. Οι ειδικοί ανησυχούν ότι οι νυχτερίδες που έχουν απομείνει στη σπηλιά μπορεί να πεθάνουν από την πείνα τις επόμενες εβδομάδες, καθώς τα ενεργειακά αποθέματα τους έχουν εξαντληθεί εξαιτίας της ηχορρύπανσης.

Όπως δήλωσαν οικολόγοι, η κινηματογραφική εταιρεία προκειμένου να προετοιμάσει το σπήλαιο έκανε χρήση βαρέων μηχανημάτων. 

Εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισκέφτηκαν το σπήλαιο προκειμένου να αξιολογήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Μήπως θα έπρεπε λοιπόν να λαμβάνουμε υπόψιν και τέτοιες παραμέτρους προτού κάνουμε μια ταινία επιτυχία βλέποντας την?

το διαβάσαμε newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...