Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ανθυγιεινές σχέσεις!!



Όσο ερωτευμένες κι αν αισθανόμαστε, όσα κι αν μας δένουν με τον σύντροφό μας, ακόμα κι αν έχουμε δημιουργήσει οικογένεια και παιδιά, ακόμα κι αν έχουμε δεθεί με υποχρεώσεις, κοινά δάνεια και κοινή κοινωνική ζωή, μερικές φορές η πορεία της ζωής και διάφοροι άλλοι παράγοντες κάνουν την σχέση που αρχικά έμοιαζε να είναι η σχέση της ζωής μας να είναι λάθος, οδυνηρή, ανθυγιεινή.

Τι σημαίνει «ανθυγιεινή σχέση»;

Η καλοσύνη και ο σεβασμός είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια υγιή σχέση. Αν κάποιος δεν έχει μάθει να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο δεν θα το μάθει εύκολα. Ίσως να χρειάζεται ακόμα και την συνδρομή κάποιου ειδικού για να μάθει να δημιουργεί υγιείς σχέσεις.
Αν ερωτεύτηκες έναν τέτοιον άνθρωπο, όσο σκληρό κι αν ακούγεται, πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου και να φύγεις μακριά από αυτή τη σχέση. Ειδικά αν απ' αυτή τη σχέση έχουν προκύψει και παιδιά, η ανάγκη για απομάκρυνσή τους από ένα τέτοιο πρότυπο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για να σταματήσει αυτός ο κύκλος των ανθυγιεινών σχέσεων.


Τα προειδοποιητικά σημάδια

Αν στην πορεία της σχέσης διαπιστώσεις κάποια από τα παρακάτω, είναι πολύ πιθανό να έχεις ερωτευτεί τον λάθος άνθρωπο. Μην κλείνεις τα μάτια σ' αυτά τα σημάδια. Ειδικά αν το ένστικτό σου «χτυπάει συναγερμό» πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά ότι αυτή η σχέση είναι -ή θα γίνει πολύ σύντομα- ανθυγιεινή και πρέπει να ξεκόψεις.
Απάντησε λοιπόν ειλικρινά:
  • Μήπως ο σύντροφός σου εξοργίζεται όταν δεν κάνεις ό,τι σου ζητάει;
  • Κριτικάρει μονίμως τον τρόπο που ντύνεσαι, που μιλάς ή που συμπεριφέρεσαι;;
  • Επιδιώκει να σε απομακρύνει από την οικογένεια και το κοινωνικό σου περιβάλλον και δεν θέλει να δημιουργείς κοινωνικές επαφές με τους φίλους σου κτλ;
  • Απαιτεί να εγκαταλείψεις κάποια ασχολία σου ακόμα κι αν γνωρίζει ότι σου αρέσει πάρα πολύ;
  • Είναι πιεστικός ή σε υποχρεώνει να κάνετε πράγματα στον έρωτα που εσύ δεν επιθυμείς;
  • Σηκώνει το χέρι του όταν τσακώνεστε σα να πρόκειται να σε χτυπήσει (ακόμα κι αν δεν το κάνει τελικά);
Δεν είναι οι μόνες ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις στον εαυτό σου. Οτιδήποτε συμβαίνει και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι προσπαθεί να σε έχει υπό τον έλεγχό του, σε κάνει να νιώθεις άσχημα, σε οδηγεί να απομονώνεσαι από το κοινωνικό σου περιβάλλον ή το σημαντικότερο, σε βλάπτει σωματικά ή σεξουαλικά, τότε φύγε γρήγορα. 

Μήπως δεν χρειάζεται να μπλέξουμε;

Μήπως αισθάνεσαι ότι ο σύντροφός σου απαιτεί περισσότερα απ' όσα έχεις να δώσεις; Αν η σχέση μοιάζει με αγγαρεία αντί για ευτυχία τότε είναι ώρα να σκεφτείς αν εσείς οι δύο αποτελείτε ένα ταιριαστό ζευγάρι.
Επίσης, μερικές φορές επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ στο να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες μέσα σε μια ερωτική σχέση που δεν έχουμε την δύναμη να ασχοληθούμε με τις ανάγκες του συντρόφου μας. Αν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο μην ανησυχείς. Προφανώς δεν είσαι ακόμα έτοιμη για μια τέτοια σχέση ή ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου δεν σου εμπνέει τέτοια συναισθήματα.


το διαβασαμε pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...