Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

καταρριπτοντας μυθους..

Η ζάχαρη σας κάνει υπερκινητικούς

 Η πλειοψηφία των μελετών πάνω στη  ζάχαρη δείχνουν ότι η κατανάλωση Ζάχαρης και υπερκινητικότητα δεν έχουν καμία σχέση. Μελέτες έχουν δείξει ότι παιδιά που έχουν λάβει διαφορετικές ποσότητες ζάχαρης στη διατροφή τους δεν συμπεριφέρονται διαφορετικά. Ακόμα και τα παιδιά με υπερκινητικό σύνδρομο με διάσπαση προσοχής παρέμειναν ανεπηρέαστα.

Είναι ενδιαφέρον να πούμε ότι οι γονείς των οποίων τα παιδιά, δεν πήραν στην πραγματικότητα ζάχαρη αλλά ψευδώς ενημερώθηκαν γιαυτό απ' τους ερευνητές, είπαν ότι τα παιδιά τους παρουσίασαν έντονη υπερκινητικότητα. Φαίνεται ότι αυτή η αντίληψη είναι από το μυαλό των γονιών τελικά...

"σπάζοντας"τα δάκτυλα μας προκαλεί αρθρίτιδα

 Έρευνες έδειξαν ότι το να "σπας" τα δάκτυλα δεν προκαλεί αρθρίτιδα αλλά προκαλούνται φυσαλίδες αέρα που σκάνε και γίνονται αιτία για τραυματισμούς των συνδέσμων και για πρήξιμο των χεριών. Γιαυτό συνεχίζουμε να το θεωρούμε Κακή συνήθεια!

Πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα

 Η ρίζα αυτού του μύθου βρίσκεται το 1940 όπου το αποτέλεσμα μιας έρευνας παρερμηνεύτηκε.Η έρευνα έλεγε ότι ο άνθρωπος χρειάζεται κατά μέσο όρο 8 ποτήρια υγρών την ημέρα,8 ποτήρια που μπορεί να είναι νερό, χυμοί, αναψυκτικό, ακόμα και τα υγρά που παίρνουμε μέσα από κάποιες τροφές. Βέβαια κανείς δεν λέει οτι το νερό δεν κάνει καλό στον οργανισμό.

Χρειάζονται 7 χρόνια για να χωνέψουμε μια τσίχλα
 Αυτός ήταν ο λόγος που οι γονείς έλεγαν  στα παιδιά τους να μην καταπίνουν τις τσίχλες τους.Η τσίχλα χρειάζεται επτά χρόνια για να αφομοιωθεί, οπότε αν κατάπιναν πάρα πολλές τσίχλες,θα κολλούσαν στο πεπτικό τους σύστημα! Ενώ είναι αλήθεια ότι η τσίχλα δεν μπορεί να αφομοιωθεί από τον άνθρωπο, δεν παραμένει στο σώμα μας.Η τσίχλα δεν κολλάει σε κάποιο από τα πεπτικά όργανα.. Απλά περνάει και φεύγει με τον φυσικό τρόπο...

Η περισσότερη θερμότητα βγαίνει απ' το κεφάλι μας

 Αυτός ο μύθος ξεκίνησε από μια στρατιωτική μελέτη που έγινε σχετικά με την απώλεια θερμότητας. Η μελέτη έδειξε ότι οι στρατιώτες που στέκονταν σε ψυχρά περιβάλλοντα,έχαναν το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας του σώματος τους από το κεφάλι τους. Αν και τα ευρήματά της έρευνας ήταν αλήθεια, η μελέτη παρελειψε να σημειωσει οτι  οι στρατιώτες ήταν ντυμένοι παντού εκτός από τα κεφάλια τους!! Επομένως, είναι φυσικό να φευγει η θερμότητα από τη μονη περιοχή που δεν καλύπτεται!
Στην πραγματικότητα, όταν είσαι γυμνός, χάνεις μόνο το 10% της θερμότητας του σώματός σου από το κεφάλι.Αυτή ειναι άλλωστε η φυσιολογική ποσότητα θερμότητας που πρέπει να χανεται, ανάλογα με το μέγεθος του σώματός σας.

Τα μωρά ανεβάζουν πυρετο όταν βγάζουν δόντια

 Αυτό είναι ένας μύθος.Η αλήθεια είναι οτι τα δόντια ευθύνονται μόνο για μικρή άνοδο της θερμοκρασίας του μωρού αλλά δεν ευθύνονται για υψηλό πυρετό.
Για τον πυρετό ευθύνονται ιοί που προσβάλλουν τα παιδιά την περίοδο που βγάζουν τα πρώτα τους δοντάκια, όπως είναι ο έρπης στόματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...