Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τι να φας οταν..


Είσαι έτοιμη να πετάξεις τη συνάδελφο του διπλανού γραφείου από τον πέμπτο; Έχεις τόσα νεύρα με τον αγαπημένο σου που νομίζεις πως θα εκραγείς; Ξύπνησες στραβά και δεν ξέρεις με ποιον τρόπο να "σιώσεις"; Δεν χρειάζεται να περάσεις μια ολόκληρη ημέρα μέσα στην κακή ενέργεια. Δοκίμασε το κατάλληλο φαγητό και φτιάξε τη διάθεσή σου. Η φύση και το σούπερ μάρκετ έχουν προνοήσει.
Τι να φας... όταν είσαι στεναχωρημένη:
Όταν σε καταλαμβάνει η θλίψη, μείνε μακρυά από τη ζάχαρη και τη σοκολάτα. Μπορεί να αισθανθείς μια ευφορία που θα είναι πρόσκαιρη. Για πιο μόνιμα αποτελέσματα προτίμησε ένα σνακ χαμηλών λιπαρών, με λίγη πρωτεΐνη και υψηλής ποσότητας υδατανθράκων. Μια καλή ιδέα θα ήταν η κατανάλωση ενός μάφιν με δημητριακά ολικής άλεσης σε συνδυασμό με τέσσερα πέντε βατόμουρα. Θυμήσου πως οι τροφές με πολλούς υδατάνθρακες αλλά χωρίς την προσθήκη ζάχαρης ή πρωτεΐνης, απελευθερώνουν την ουσία σεροτονίνη στον εγκέφαλο, φτιάχνοντάς σου τη διάθεση, μειώνοντας παράλληλα το αίσθημα της πείνας. Άλλες ιδέες:
  • δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα χαμηλών λιπαρών και μέλι
  • ένα ψωμάκι ολικής άλεσης και μία μπανάνα

      Τι να φας... όταν σε περιτριγυρίζει η κατάθλιψη 
      Όταν δεν είσαι απλά λυπημένη, αλλά νιώθεις πως βρίσκεσαι κοντά στην κατάθλιψη προτίμησε τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά. Τέτοιες τροφές είναι ο σολομός και ο τόνος.

      Τι να φας... όταν βαριέσαι

      Μήπως δεν έχεις όρεξη ούτε να σηκωθείς από το κρεβάτι; Ήρθε η ώρα να πιεις μια κούπα από τον αγαπημένο σου καφέ. Πιες ένα φλιτζάνι καφέ και μέσα σε μισή ώρα θα αφυπνιστεί το νευρικό σου σύστημα και θα αισθανθείς πιο ικανή να συγκεντρωθείς. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να στηρίζεσαι μόνο στην καφεΐνη για τόνωση της διάθεσης σου. Περιόρισε την κατανάλωση του καφέ στα 3 φλιτζανάκια καθημερινά.
      Τι να φας... όταν είσαι εκνευρισμένη
      Μείνε μακρυά από τον καφέ που μπορεί να σου αυξήσει τα νεύρα. Έπειτα, δεν πρέπει να το παρακάνεις με το φαγητό. Όταν αισθανθείς πολύ εκνευρισμένη, κατανάλωσε τροφές χαμηλής θερμιδικής αξίας (κάτω από τις 500 θερμίδες συνολικά) και προτίμησε το κοτόπουλο, το αβοκάντο και τις μπανάνες.
      Τι να φας... όταν υποφέρεις από υπερκόπωση 
      Αν παρόλο που κοιμάσαι αρκετά, νιώθεις μια διαρκή εξάντληση, μπορεί να υποφέρεις από έλλειψη σιδήρου ή αναιμία. Αν θέλεις να πολεμήσεις την έλλειψη σιδήρου με φυσικό τρόπο σε συνδυασμό με την φαρμακευτική αγωγή που θα σου προτείνει ο γιατρός, μπορείς να δοκιμάσεις τροφές όπως: τα λαχανικά, τα φασόλια, τα δημητριακά και οι καρποί. Βέβαια η μορφή σιδήρου που περιέχουν τα παραπάνω είναι πιο δύσκολο να απορροφηθεί από τον οργανισμό. Η πρωτεΐνη που υπάρχει στο κρέας των ζώων είναι πιο πλούσια σε σίδηρο και πιο απορροφήσιμη. Δοκίμασε τις γαρίδες, το κρέας γαλοπούλας, το άπαχο μοσχάρι και το ψάρι.
    • Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      LinkWithin

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...